Volikogu hakkab Sakala keskust looma

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala Keskusesse koondatakse hulk Viljandi kultuuriasutusi.
Sakala Keskusesse koondatakse hulk Viljandi kultuuriasutusi. Foto: Elmo Riig / montaaž

Viljandi linnavalitsus on saatnud volikokku Sakala keskuse loomise eelnõu, millega korraldatakse ümber linna kultuuriasutuste töö ning kinnisvara haldamise ja majandustegevuse põhimõtted.

Kolmapäevase volikogu päevakorras on praeguse kultuurimajast Sakala keskuse loomise kava. Kui volikogu sellele plaanile heakskiidu annab, siis asutatakse Sakala keskus 1. septembril.

Keskuse haldusalasse jääksid plaani kohgaselt kultuurimaja hoone, Männimäel asuv ekstreemspordihall, lauluväljak, teine Kirsimägi, Kaevumägi, noortetuba ning raamatukogu, linnagalerii ja Kondase keskuse ruumid.

Eelnõule lisatud seletuskirjas on öeldud, et tänavu asusid Viljandi kultuurimaja ja linnaraamatukogu juhtima uued teotahtelised juhid, kes on linnarahva paremaks teenindamiseks valmis optimeerida ja arendada igakülgselt Viljandi linna kultuurielu, loomemajanduse tegevust ning kultuuriasutuste pakutava teenuse kvaliteet nii sisult kui vormilt.

Sakala keskuse idee autorite arvates võimaldab ühtne haldusküsimustega tegelemine kasutada optimaalselt töötajaid ja korraldada muid haldusküsimusi. Raamatukogu jääb tööle eraldiseisva asutusena, kuid asub edaspidi Sakala keskuse hallatavates ruumides.

Volikogule esitatud eelnõust selgub, et Sakala keskuse nime patenteeris linn Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia initsiatiivil, kuid see ei leidnud kohe kasutust.

Viljandi kultuurimajas lõpeb peatselt remont ja et asutus on töötanud minimaalse koosseisuga, vajatakse sinna sügisel ka uusi töötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles