Viljandi läheb end sõpradele tutvustama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi korraldab sügisel sõpruslinnas Valmieras päeva, mille kestel tutvustab ta end oma ettevõtjate, sündmuste ja kultuuriväärtuste kaudu.

29. septembril asetleidva ürituse põhikohaks saab Valmiera kultuurikeskus, kuid killukesi Viljandist jõuab ka Valmiera muuseumi, raamatukokku ja linnatänavaile.

Ürituse ühe eestvedaja, linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kulli sõnul on plaanis paluda päeva sisustamiseks appi Ugala teater, Viljandi muuseum ning Kondase ja pärimusmuusika keskus.

Samuti soovitakse lätlastele pakkuda eestimaist toitu ning näidata rahvatantsijaid. Ürituse lõplik kava selgub sügisel, mil Valmieras tehakse Viljandi tutvustusele väike eelkampaania.

Tutvustuspäeva esialgne kava kinnitati teisipäeval. Ürituse eestvedaja sõnul suhtus Valmiera linnavalitsus plaani väga hästi ning ühiselt valiti nii kuupäev kui toimumiskohad.

Tutvustuspäeva korraldamiseks on mitu põhjust. «Valmiera ja Viljandi on väga sarnased linnad. Järgmisel aastal möödub mõlema hansalinna asutamisest 730 aastat ja sel aastal tähistab linnadevaheline sõprusleping oma 20. aastapäeva,» rääkis Kull.

Linnavalitsuse ametnik avaldas usku, et kavandatav päev aitab Viljandit valmieralastele lähemale viia, sest praegu sealsed elanikud Viljandit eriti hästi ei tunne.

Tema sõnul on terve päeva linnale pühendamine esmakordne. «Viljandi on olnud esindatud Valmiera äripäevadel, kuid see üritus polnud rahva seas väga populaarne,» lausus Kull.

Ürituse eestvedaja mainis, et linnavalitsusel mõlgub idee korraldada sügise lõpul päev, mil viljandlastele tutvustataks Valmierat. Selleks on kutse juba esitatud ning Valmiera linnavalitsuse nõusolek selgub lähinädalatel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles