Galakontserdil kõlavad kaunid meloodiad

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna õhtul esinevad Suure-Jaanis Anu Tali taktikepi all ERSO ja RAM.
Täna õhtul esinevad Suure-Jaanis Anu Tali taktikepi all ERSO ja RAM. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna kell 19 on Suure-Jaani gümnaasiumi saalis Peterburi konservatooriumi 150. aastapäevale pühendatud kontsert «Põhjarannik».

Esinevad Eesti riiklik sümfooniaorkester (ERSO) ja rahvusmeeskoor (RAM) Anu Tali juhatusel ning solistid Raphael Wallfisch (tšello, Suurbritannia) ja Arvo Leibur (viiul). Kavas on Artur ja Villem Kapi ning Pjotr Tšaikovski ja Mihhail Glinka teosed. Esitusele tuleb ka Villem Kapi tuntud kooripoeem «Põhjarannik».

Anu Tali ütles sellest muusikaõhtust rääkides, et kavas on üks populaarsemaid, paljude tuntud festivalide kavas olev Tšaikovski avamäng «1912» ning tema lummavad «Variatsioonid rokokoo teemale». Sama helilooja «Mälestusi kaunist paigast», mille kolmanda osa «Meloodia» kannab ette ERSO kontsertmeister Arvo Leibur, on kuuldavasti inspireeritud Haapsalust.

«Tšellist Raphael Wallfisch oli tõeliselt üllatunud sellest, kui ilus on Artur Kapi tšelloprelüüd, mida ta sel kontserdil mängib. Rääkimata Villem Kapi «Põhjarannikust», mille kannavad koos ette ERSO ja RAM ning mis on tõepoolest võimas,» rääkis dirigent. «See on ilus suvine kontsert, mis annab jõudu kevadväsimusest üle saada,» lausus ta lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles