Viljandi jaanilõke süüdatakse rannas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanituli
Jaanituli Foto: Peeter Kümmel

Viljandis algab Võidupüha ja jaaniõhtu tähistamine kell 10 jumalateenistusega ja lõpeb rannas süüdatava jaanilõkkega.

Võidupüha tähistamise avaüritus on Viljandis 23. juunil kell 10 oikumeenilise tänujumalateenistusega Jaani kirikus.

Traditsiooniliseks saanud Maakaitsepäeva tähistatakse tänavu Suure-Jaanis, kuhu on põhjust koguneda kõikidel viljandimaalastel. Alates kella 10-st hommikul on Suure-Jaani lauluväljaku ümbrus ja kesklinn politsei, päästeameti, kaitseliidu ja punase risti päralt, kes tutvustavad end ning demonstreerivad kaitsevõimekust.

Alates kella 14-st algab Suure-Jaanis Lembitu platsil Vabariigi Presidendi süüdatud võidutule üleandmise tseremoonia Viljandimaa omavalitsusjuhtidele. Viljandi võidutule võtab vastu linnavolikogu esimees Tarmo Loodus.

Kell 19.45 oodatakse linlasi raekoja ette, et üheskoos viia võidutuli Trepimäest alla järve äärde. Viljandi linna jaaniõhtu algab järve ääres kell 20. Vabariigi Presidendi süüdatud võidutulest süttib linna jaanilõke, kus esinevad «Sakala» meeskoor ning Maie Tammemäe juhendatud huvikooli rahvatantsurühmad.

Tantsumuusikat mängib ansambel «Tarvas» ning tasuta jaanipidu kestab kella üheni öösel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles