Korraldajad kiitsid hansapäevad heaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks hansapäevade tõmbenumbreid oli vanalinna laat.
Üks hansapäevade tõmbenumbreid oli vanalinna laat. Foto: Kenno Soo

Viljandi hansapäevade korraldajad jõudsid eile raekojas veendumusele, et tuhandeid inimesi kokku toonud linnapäevad õnnestusid ja jagasid kogemusi rahvusvaheliste hansapäevade korraldamiseks.

Linnapea Loit Kivistik kinnitas, et pole hetkekski kahelnud, kas hansapäevi on Viljandile vaja. «Saadud kogemuste põhjal võib edasi minna, et 2015. aastal Viljandis peetavad rahvusvahelised hansapäevad kujuneksid kõigile meeldejäävaks sündmuseks,» leidis ta.

Viljandi kultuurimaja direktor Jaanus Kukk ütles, et ettevõtmine õnnestus. «Meil oli palju rahvast ja programm oli huvitav.» Ta selgitas, et hansapäevade ettevalmistamist ja kava kokkupanemist sai kultuurimaja alustada märtsis, kuid lühikesest ettevalmistusajast hoolimata oli tulemus suurepärane.

Kukk lisas, et eriti hea meel oli tal hansapäevade ettevalmistamisel tekkinud meeskonna üle.

«Loomulikult oli asju, mis oleksid pidanud teisiti olema või riivasid silma,» tunnistas ta. «Peame mõtlema aga inimesele, kes on Viljandisse tulnud, ning sellele, kuidas ta saab linnas toimuvast aru ja miks ta peaks hansamelu kindlasti vaatama tulema.»

Paremini saab Kuke hinnangul korraldada liiklust ja parkimist, samuti prügivedu ning üldist heakorda.

2015. aasta rahvusvahelisi hansapäevi hakatakse korraldama juulis. Augustis kohtuvad korraldajad aga selleks, et kokku leppida 2013. aasta hansapäevade ettevalmistamise kava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles