Ministeerium aitab Nõmme sigalat lammutada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainvesteeringute Keskus annab toetusraha selleks, et kaotada Eestis maapiirkondades seisvaid tondilosse. Juuresolev foto on illustratiivne.
Keskkonnainvesteeringute Keskus annab toetusraha selleks, et kaotada Eestis maapiirkondades seisvaid tondilosse. Juuresolev foto on illustratiivne. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Riigi abil lammutatakse Viljandimaal sel aastal maha Nõmme seafarm ning puhastatakse Puiatu kolhoosi taimemürgi ja õli hoidlast tekkinud reostus.

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) andis 172 000 eurot Holstre-Nõmme puhkekeskusele, et see saaks lammutada tondilossina seisva Nõmme vana sigala. Töö läheb kokku maksma kaks korda enam.

Lisaks anti 2500 eurot aktsiaseltsile Agrosilva, et likvideerida Puiatu kolhoosi taimemürgi ja vana õlihoidla jääkreostus. Sellegi töö maksumus on kaks korda suurem, kui riigi antud toetussumma.

KIK-i nõukogu toetas keskkonnaprogrammi tänavuses esimeses taotlusvoorus kogu Eestis 16 tondilossi lammutamist ja jagas selleks välja 925 705 eurot.

«Huvi lagunevate ja maastikke reostavate tööstuslike tondilosside lammutamise vastu oli väga suur,» kommenteeris keskkonnaminister Keit Pentus. «Kindlasti jätkame selle programmi rahastamist.»

Suurima summa, 220 600 eurot sai seekord Lääne maakond, kus lammutatakse endise Kiltsi sõjaväelinnaku kasutusest väljalangenud militaarehitised. Need on inimestele äärmiselt ohtlikus seisus ja võivad kaitsmata põhjaveega piirkonnas põhjustada keskkonnareostust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles