Selguvad viimased eksamitulemused

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilastele algab eksamiperiood 29. aprillil eesti keele eksamiga.
Õpilastele algab eksamiperiood 29. aprillil eesti keele eksamiga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Gümnaasiumilõpetajad, kes on juba ligi kaks kuud ärevalt oodanud riigieksamite tulemusi, peaksid täna saama hinnetes lõpliku selguse.

Riikliku eksami- ja kvalifikatsioonikeskuse infojuht Eeva Sirel avaldas eile lootust, et arvatavasti jõuab keskus tänase päeva jooksul kõik eksamitulemused noortele teatavaks teha.

Eile keskpäevaks olid eksaminandid saanud teada, milline on nende tulemus inglise, prantsuse ja saksa keeles, eesti keeles teise keelena, matemaatikas, ühiskonnaõpetuses, bioloogias ja vene keeles vene õppekeelega koolides.

Välja olid veel kuulutamata eesti keele, ajaloo-, vene keele (võõrkeelena), geograafia-, keemia- ja füüsikaeksami tulemused.

Eeva Sirel selgitas, et seaduse järgi peavad riigieksamite tulemused olema avaldatud 20. juuniks. Sellest kuupäevast peab olema võimalik portaali www.eesti.ee vahendusel alla laadida riigieksamite e-tunnistusi.

«2009. aastast on riigieksamite tulemused elektroonilised ja keskuses neid enam eraldi välja ei prindita,» kõneles ta.

Infojuht lisas, et õpilased saavad tulemusi vaadata riigiportaalist ning neil on olnud võimalik tellida eksamitulemuste info ka meilile või mobiiltelefonile.

Riikliku eksami- ja kvalifikatsioonikeskuse andmetel registreerus tänavu Viljandimaal eksamiteks 700 inimest, kes tegid 1619 valikut.

Mõistagi sooritas kõige rohkem inimesi kohustuslikku eesti keele eksamit. Sealsest 406 eksaminandist olid 370 gümnaasiumilõpetajad, 23 kutseõppeasutuste õpilased ja 13 varem kooli lõpetanud.

Sellele järgnes inglise keele eksam, millel pani teadmised proovile 286 noort. Populaarsuselt kolmas oli geograafia, mida sooritas 279 eksaminandi. Neljandale kohale asetunud ühiskonnaõpetust soovis teha 254 noort.

Matemaatikaeksamil pingutas oma ajusid 173 viljandimaalast, bioloogia riigieksami oli valinud 83 noort ning füüsikas pani end proovile 44 vastajat.

Keemiaeksamil osalejaid oli 42 ja ajalooeksami tegijaid 40.

Väikseima osalejate arvuga olid Viljandimaal saksa keele eksam, mida tegi seitse noort, ning vene keel võõrkeelena, mis kogus viis sooritajat.

Eksaminandil, kes tulemustega ei nõustu, on õigus viie tööpäeva jooksul pärast riigieksamitunnistuse väljastamist esitada apellatsioon haridus- ja teadusministeeriumi komisjonile.

Tänavune riigieksamite periood algas 23. aprillil eesti keele kui teise keele riigieksami kirjaliku osaga.

Uues vormis emakeeleeksami sooritasid abituriendid 30. aprillil ning kogu Eestis osales sellel 10 263 koolilõpetajat.

Riigieksamite periood lõppes 15. juunil füüsika lisaeksamiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles