Rahutu öö lõppes pussitamisega

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et sealsamas asub linna ainus suurem ööklubi, on Grand Hotel Viljandi esine parkla majutusasutuse töötajate sõnul sageli kakluste tallermaa.  Läinud nädalavahetusel asetleidnud pussitamise ohvrit nähti lamamas Carl Robert Jakobsoni monumendi kõrval murul.
Et sealsamas asub linna ainus suurem ööklubi, on Grand Hotel Viljandi esine parkla majutusasutuse töötajate sõnul sageli kakluste tallermaa. Läinud nädalavahetusel asetleidnud pussitamise ohvrit nähti lamamas Carl Robert Jakobsoni monumendi kõrval murul. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ööl vastu laupäeva Viljandi keskväljakul tundide kaupa kestnud karjumine ja märatsemine päädis noore mehe pussitamisega.

16. juuni varahommikul toimetas kiirabi Tartu tänavalt Grand Hotel Viljandi eest haiglasse noormehe, kel olid rindkeres noahaavad. Et ohvril olid vigastatud nii kops kui süda, otsustasid meedikud ta saata Tartu ülikooli kliinikumi.

«Sakala» andmetel oli kannatanu seisund nii raske, et esmalt tuli Tartust Viljandisse tuua kardiokirurg, kes patsienti kohapeal opereeris. Teekond Tartusse võis alata alles pärastlõunal.

Üliraske seisund

Eile õhtul oli noormehe seisund endiselt üliraske.

Politsei pressiesindaja Agu Lalli sõnul on praegu veel vara rääkida juhtunu üksikasjadest, sealhulgas võimalikest kahtlusalustest, sest nende kohta alles kogutakse infot. Eile algatati kakluse osas kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist.

Kõnealusel ööl koos abikaasaga Grand Hotel Viljandis peatunud tallinlanna, kes palus ajalehes oma nime avaldamata jätta, rääkis, et traagilisele sündmusele eelnes linna keskväljakul tundidepikkune avaliku korra rikkumine, millest keegi ei paistnud välja tegevat.

«Juba õhtul kella üheteistkümne paiku, kui saabusime, käis väljas pidev röökimine. Magada oli võimatu. Oleks tahtnud akna kinni panna, aga siis oleks tuba umbseks läinud. Jätsime selle ikkagi lahti ja olime sunnitud kogu lugu pealt kuulama,» rääkis naine.

Tema sõnul muutus olukord eriti väljakannatamatuks umbes kella kolme paiku, kui maja ees hakati autodega hoogsalt edasi-tagasi kihutama ning sageli lõikasid kõrva tütarlaste heledad kiljatused. «Ma ei saanud täpselt aru, mis toimus, aga jäi mulje, et seal oli nelja- või viieliikmeline poistekamp, kes otsis, kellega tüli norida.»

«Tal on noahaav!»

Peagi kuulis naine kellegi karjatust «Tal on noahaav!» ning läks ehmunult akna juurde. Ta silmas Carl Robert Jakobsoni monumendi kõrval murul lebavat noormeest, kelle juures teine kükitas. Majaesisel parkimisplatsil oli näha kolmandat meest, kes jagas tugevaid jala- ja käehoope pealtnägijate auto ja parkimisautomaadi pihta.

Naise abikaasa, kes nähtu peale välja jooksis, avaldas veendumust, et toimunu peategelased polnud kained, kuid ta ei osanud öelda, kas tegemist oli alkoholi- või narkojoobega.

«Midagi olid nad kahtlemata tarvitanud, sest ma ei kujuta ette, et keegi võiks selge peaga nii ebaadekvaatselt käituda. Autot löönud mees väitis, et tal sõber oli just nuga saanud ning ta läks selle peale närvi.»

Hotelli vastuvõtujuht Krista Varm tunnistas, et naabermajas tegutseva ööklubi City tõttu on öised kraaklused, sealhulgas kaklused hotelli akende all tavalised — eriti suvel. Seetõttu püüab majutusasutus kliendid võimaluse korral paigutada õuepoolsetesse tubadesse ja kasutab Tartu tänavale avanevate akendega ruume alles siis, kui kõik ülejäänud on hõivatud. Sel juhul hoiatatakse ööbijaid võimalike ebameeldivuste eest.

Uks keerati ööseks lukku

Lisaks oli hotell hädas purjus tegelastega, kes tihtilugu fuajeesse tungisid ning seal sigarette ja alkoholi ning tualeti kasutamise võimalust nõudsid. Just neid silmas pidades otsustas majutusasutuse personal mõne aja eest öösiti maja peaukse lukku keerata.

«Loomulikult pole see normaalne,» sõnas Krista Varm. «Tõtt-öelda ei saa ma üldse aru, miks omal ajal anti luba hotelli kõrvale ööklubi teha.»

Selle kohta, kas äsjases pussitamisjuhtumis osalenud inimesed käisid City ööklubis, ei õnnestunud «Sakalal» kinnitust saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles