Tänuvastuvõtt tõi kokku rahvakultuuri edendajad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooride, rahvatantsurühmade ja teiste peol osalenud kollektiivide juhid said mälestuseks tänukirja ja suurpeost tehtud DVD.
Kooride, rahvatantsurühmade ja teiste peol osalenud kollektiivide juhid said mälestuseks tänukirja ja suurpeost tehtud DVD. Foto: Viljandi maavalitsus

Kolmapäeval, 13. juunil olid Viljandimaa laulu- ja tantsupeo ning koolinoorte rahvatantsupäeva kollektiivide juhid ning pidude ettevalmistamise ja korraldamisega seotud inimesed kutsutud maavalitsusse tänuvastuvõtule.

Maavanem Lembit Kruuse tänas oma avatervituses kõiki kutsutuid ning soovis neile palju kordaminekuid. «Olen näiteks maakonna ettevõtlusest või Viljandimaast tervikuna rääkides kasutanud mõistet «maakond kui orkester». Teie puhul on siin tegemist otsese seosega ning just selliste suurte pidude korraldamisel tehtavast koostööst ja kokkumängust on meil kõigil palju õppida,» sõnas maavanem.

Viljandimaa omavalitsuste poolt ütles tänusõnad edasi Viiratsi vallavolikogu esimees Kaupo Kase, kes ise tantsijana peol osales. «Vihmane ilm meid ei toetanud ja praegune lauluväljak samuti, aga kord oli majas. Inimese jaoks, kes oli tulnud esinema, oli kõik paigas,» jagas ta kiidusõnu.

Viljandimaa laulu- ja tantsupeo peakorraldaja, maavalitsuse kultuuri peaspetsialist Kati Grauberg-Longhurst tõdes sõnavõtus, et kõige olulisem on koostöö nii inimeste vahel kui erinevate organisatsioonide tasandil: «Koostöös sünnivad meie lood, mida me siis edasi räägime.»

Samuti meenutas Grauberg-Longhurst, et tänavu uudsena koos peetud laulu- ja tantsupidu rahvale meeldis ja avaldas: «Et järgmisel aastal on lauluväljak tõenäoliselt remondis, peame taas midagi välja mõtlema, midagi hoopis teistmoodi tegema. Ideid on juba päris palju välja pakutud.»

Maavalitsuse õppesaalis peetud tänuvastuvõtule oodati hiljutise Viljandimaa laulu- ja tantsupeo laulukollektiivide, tantsurühmade ja puhkpilliorkestrite juhte, peokava koostajaid ning peo korraldajaid ja läbiviijaid. Mälestuseks said nad tänukirja ja suurpeost tehtud verivärske DVD.

Vastuvõtul olid ka koolinoorte rahvatantsupäeva korraldajad ja kollektiivide juhid. «Kokku sai kutse 96 inimest, kellest osa oli seotud muude asjatoimetustega ega saanud kahjuks kohale tulla,» lisas Grauberg-Longhurst.

Tänuvastuvõtu korraldas Viljandimaa rahvakultuuri selts koostöös Viljandi maavalitsuse ja linnavalitsuse, Viljandimaa omavalitsuste liidu ning rahvakultuuri keskuse ja Eesti kultuurkapitaliga.

2. juunil Viljandi lauluväljakul peetud maakonna laulu- ja tantsupeost «130 aastat Viljandimaa rahvapidusid» võttis osa üle 1500 laulja, veidi alla 500 tantsija ja natuke alla 100 puhkpillimängija. Ligi 450 maakonna I—VI. klasside rahvatantsijat pidasid oma tantsupäeva aprilli lõpus Viljandi spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles