Medalistid kogunesid klassijuhatajatundi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Medalistid said Viljandimaa juhtidelt kingiks roosiõie ja raamatu «Oma teed otsides».
Medalistid said Viljandimaa juhtidelt kingiks roosiõie ja raamatu «Oma teed otsides». Foto: Kenno Soo

Täispikkuses artikkel ilmus 15. juuni «Sakalas»

Kui Viljandi maavanem kolmapäeval tänuvastuvõtule kutsutud medalistide ja parimate koolilõpetajate käest küsis, kui paljud neist kujutavad ette tulevikku Viljandimaal, tõusis vaid mõni käsi.

Küsimuse peale, kui paljud neist kavatsevad edaspidi siduda oma elu Eestiga, tõstis käe seevastu enamik saalisolijaid. Kindel soov asuda elama ja tööle välismaale oli vaid paaril noorel.

«Mul on suur rõõm näha, et olete Eesti patrioodid,» tõdes maavanem Lembit Kruuse, kes oli hiljuti samasuguse küsimuse esitanud Viljandimaal käinud Narva noortele. Külaliste hulgas oli kodukanti ja Eestisse jääda soovijaid olnud sootuks vähem kui Viljandimaa parimate koolilõpetajate hulgas.

Kolmapäeva õhtuks oli Viljandi maavalitsuse saali maavanema ja omavalitsuste liidu esindaja vastuvõtule kutsutud 38 noort. Neist 18 lõpetavad tänavu gümnaasiumi kuld- ja 16 hõbemedaliga ning neli esindasid oma gümnaasiumi või kutsekooli parimate õppuritena.

«On hea meel näha, et meie maakonnas on nii palju õpilasi, kes on õppinud viitele. Loodan, et teie olete need, kes edaspidi Eesti riiki kujundavad,» ütles oma sõnavõtus Viljandimaa omavalitsuste liidu esindaja Alar Karu.

Nagu eelmisel aastal, andis tublidele koolilõpetajatele viimase klassijuhatajatunni põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Tema jagas noortele järgmisse eluetappi astumiseks nii soovitusi kui õpetussõnu.

«Ei maksa karta julgeid otsuseid. Elus on ikka aega sihte ümber seada,» manitses Seeder. «Teil tuleb ette raskemaidki otsuseid. Kooli valik pole veel nii fataalne kui elukaaslase valimine — selles eksimine võib kaasa tuua palju traagilisemaid tagajärgi.»

Minister soovitas noortel meeles pidada ka seda, et elus ei maksa lähtuda ainult rahast ja edust, kuigi ka need on tähtsad. «Ja kui tahate elus edasi jõuda, siis aidake teisi. See tuleb teile endale kuhjaga tagasi.»

TUBLID

Tänavused Viljandimaa medalistid ja koolide tublimad õpilased
• Kuldmedali pälvivad
    Mihkel Hiob, Kristi Kõpp ja Liis Rüütel Abja gümnaasiumist;
    Terttu Tammaru ja Erki Maling Kitzbergi gümnaasiumist;
    Kerli Kivilaan, Kadri Raag, Hannes Rüütel, Erik
Sumeri, Liis Talimaa, Eliise Tammekivi ja Tiivi Toom
Jakobsoni gümnaasiumist;
    Ave Eerma, Kerttu Pakkonen ja Sirkka Sepp Suure-Jaani gümnaasiumist;
    Epp Krusenvald Tarvastu gümnaasiumist;
    Siim Pille ja Signe Kerge Viljandi maagümnaasiumist.

• Hõbemedali saavad
    Alina Mihailova Abja gümnaasiumist;
    Kadi Igandi, Liisa-Andra Lohu, Liisi Muoni, Katri Ottep, Henri Pedanik, Anna-Liisa Purtsak, Kristiina Vilberg ja Mari-Ann Ütt Jakobsoni gümnaasiumist;
    Lukas Pertel ja Gelli Raugmäe Tarvastu gümnaasiumist;
    Helina Räbus, Anett Seer ja Janeli Ilves Viljandi maagümnaasiumist;
    Pillerin Aavik ja Catlin Puhkan Paalalinna gümnaasiumist.

• Oma kooli parimad on
    Martin Männik Võhma gümnaasiumist,
    Maarika Planken Viljandi täiskasvanute gümnaasiumist,
    Ain Ilves Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist,
    Anneli Kiisler Viljandi ühendatud kutsekeskkoolist.
Allikas: Viljandi maavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles