Suur hansapidu pani linnasüdame keema

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kenno Soo

«Kümne palli süsteemis seitse,» hindas Viljandi kultuurimaja juhataja Jaanus Kukk nädalavahetusel tema eestvedamisel südalinna parkides ja tänavatel peetud hansapäevi.

Peakorraldaja tunnistas, et märkas kolme päeva vältel linnas ringi käies väikseid vigu, mida peo meeskond polnud osanud ette näha. «Näiteks saaks liiklust ja parkimist paremini korraldada ning jälgida, et napsilembesed inimesed ei pääseks esinejaid segama,» lausus ta.

Samas rõhutas Kukk, et tervikuna kukkusid XXI hansapäevad hästi välja, ning kiitis kõiki korraldusmeeskonna liikmeid hea koostöövõime ja sõnapidamise eest. Lisaks tunnistas kultuurimaja juht nutikaks otsuse võtta Laidoneri plats senisest aktiivsemalt kasutusse.

«Kui kõrval Lossi ja Kauba tänaval käib kauplemine, sobib see koht lava ja toitlustuskohtade jaoks suurepäraselt. Nii on kultuuriprogramm ja laat teineteisega hästi põimitud,» arutles ta.

Ka linnavalitsuse kultuuri- ja noorsootöö spetsialist Ivi Lillepuu avaldas nädalavahetusel kogetu üle rahulolu. «Minu arvates töötas masinavärk isegi paremini kui varem. Eriti sügava mulje jättis kümnete andekate noorte ühistööna järve rannas sündinud avakontsert, mis andis mulle veendumuse, et sealsamas peame andma avapaugu 2015. aasta rahvusvahelistele hansapäevadele. Koht on ilus ja kui idee kannab, saab suurepärase elamuse,» ütles Lillepuu.

Hansapäevadega samal ajal peeti Vabaduse platsil järjekordne Mulgi mess, kus andsid tooni eeskätt automüüjad.

Kirev pidu kulmineerus pühapäeva hilisõhtul tuntud folk-metal-ansambli Metsatöll kontserdiga, mis tõi lossimägedesse Kaevumäe-täie publikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles