Viljandisse rajati Eesti esimene automaathostel

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui majutusäri peaks hästi minema, siis on võimalik maja Männimäe-poolsesse otsa rajada juurdeehitis.
Kui majutusäri peaks hästi minema, siis on võimalik maja Männimäe-poolsesse otsa rajada juurdeehitis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kas kujutate ette hostelit, kus saate ööbida nii, et ei kohta kogu seal viibimise ajal ühtegi töötajat? Viljandis avatakse õige pea just üks selline.

Kunagise Kalevi spordibaasi ruumid seisid aastaid tühjad ja lagunesid. Nüüd on osaühingu Baltest Consult eestvõttel ehitatud need ümber moodsaks hosteliks Just Rest, mis on tehnilise lahenduse poolest ainulaadne nii Eestis kui Baltikumis.

Baltest Consulti juhatuse liikme Mark Orava sõnul on selles kombineeritud Lääne-Euroopa sama laadi majutuskohtade paremad lahendused.

Kui tavalises hotellis või hostelis kohtuvad külalised kõigepealt vastuvõtutöötajaga, siis siin täidab tema ülesandeid automaat. Väliselt ei erine registreerimisaparaat eriti sularaha- või makseautomaadist. Sellesse tuleb sisestada oma internetibroneeringu number või teha broneering kohapeal. Vastu annab aparaat uksekoodiga tšeki. Saadud kood avab nii hosteli kui numbritoa ukse.

Kes soovib, võib automaadist lisateenusena valida hommikusöögi. Kahe ja poole euro eest saab tüüpilise hommikuse kehakinnituse, mille hulka kuuluvad näiteks müsli, jogurt, mahl, värske köögivili, singi- ja juustuviilud ning kukkel.

Sularahas tasuda pole võimalik — kes ei ole maksnud ööbimise eest internetis, saab seda teha pangakaardiga.

Kolmekorruselises majas on 99 voodikohta ning valida on kolmeste ja neljaste tubade vahel. Ühel inimesel maksab ööbimine 24 eurot, suurema seltskonna puhul on iga järgmise koha hind toas viis eurot. Nõnda läheb neljane tuba neljasel seltskonnal maksma 39 eurot ehk alla kümne euro inimese kohta. «Peaks olema sama odav hinnaklass kui kodumajutusel,» hindas Orav.

Numbritoad on lakoonilised ja praktilised: narivoodid, laud, toolid, nurgas WC-vannituba, mis meenutab laevakajuteis olevaid. Igas numbris on ka teler, mis hakkab lisaks kohalikele kanalitele edastama ühte filmikanalit ja Eurosporti.

Nii peaks uus hostel täitma tühimiku, mis kohalike turismiedendajate hinnangul on Viljandist seni haigutanud.

Päris personalita uus hostel siiski läbi ei saa. Palgal on kaks majaperenaist, kes töötavad vahetustega. Nende ülesanne on seada valmis hommikueinelaud ning koristada söögisaal ja toad. Ühtlasi kontrollib majaperenaine hommikuti, kas lauas on ikka need, kes on toidu eest maksnud. Lõunasöögi tegemiseks tuleb kohale spetsiaalne inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles