Laamendajad keerasid lossimägedes pinke kummuli

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kummuli keeratud pingid
Kummuli keeratud pingid Foto: Elmo Riig

Ööl vastu neljapäeva laamendas Viljandi lossimägedes kamp huligaane, kes tõstsid kiviparketist välja kolm alles hiljuti sinna pandud pinki ja veeretasid ühe neist sügavale orgu.

Viljandi linnavalitsuse arenguspetsialist Lauri Alver oli Teisel Kirsimäel laamendamise tagajärgi silmitsedes äärmiselt nördinud. Tema sõnul said uued pingid alles kaks nädalat tagasi paika, nüüd on vaja neid juba parandama hakata.

Pinkide suurust ja raskust arvestades on ööl vastu neljapäeva Teisel Kirsimäel märatsenud kas kaks väga tugevat meest või rühm noori. Rasked pingid on koos kiviplaatidega kohalt tõstetud. Üks neist oli ümber pööratud, üks keeratud külili ja lükatud mõne meetri jagu eemale ning üks veeretatud sügavale orgu.

Veel kolmapäeva õhtul veendus lossimägedes heakorra eest hoolitsev osaühingu Kesklinna Pargid tööline, et kõik pingid on omal kohal. Järgmisel hommikul kell 7 avastas ta aga, et lossimägedest on läbi jalutanud laamendajad.

Kella kümne ajal hommikul hakkasid töömehed pinke õigele kohale tagasi panema. Lauri Alver nentis, et nüüd tuleb mõelda, kuidas pinke kindlamalt kinnitada. «Lootsime, et inimesed on normaalsed, egai hakanud pinke suurte poltidega maa külge kinni keerama. Tundub, et nüüd tuleb seda ikkagi teha,» tõdes arenguspetsialist.

Uued pingid pandi Viljandi lossimägedesse Esimesele ja Teisele Kirsimäele ning Filosoofide allee poolsesse külge kaks nädalat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles