Maavanem kutsus aita iseseisvuspäeva vastuvõtule

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

23. veebruari õhtu keskse sündmusena andis maavanem Kalle Küttis vaibakunstnik Anu Rauale, kes tegutseb Pärsti vallas Kääriku talus, Viljandimaa vapimärgi.


Anu Raud tuli maakonna teenetemärki vastu võtma Mulgi rõivis, mida ehtis Valgetähe orden. Selle oli talle andnud president Lennart Meri.

«Mul on õnn elada oma vanaisa talus ja teha tööd, mis mulle tõeliselt huvi pakub,» sõnas Anu Raud oma tänukõnes. «Mu vaibad on üle ilma laiali. Seda suurem rõõm oli kududa üks neist Eesti rahva muuseumile tema juubeliks.»

Ta ütles, et pühendas suurele vaibale terve aasta ja selles on 80 protsenti Kääriku talu lammaste villa.

Kunstniku kätetööd esitleti Tartus vabariigi aastapäeval.

Maavanem tänas Viljandi muuseumi direktorit Jaak Pihlakut ja põllumajandusminister Helir-Valdor Seedrit, kelle ettepaneku põhjal oli auhinnakomisjon teinud otsuse Anu Raua kasuks. Mõlemad mehed olid ka vastuvõtul.

Nagu traditsiooniks kujunenud, anti kätte politseipreemia: selle sai konstaabel Tõnu Türk. Kaitseliidu Sakala maleva pealiku Anti Kergandi teatel tõsteti nooremleitnant Andres Lapi aukraadi ning Kaitseliidu teenetemärgi võtsid vastu Harri Saks, Albert Kiviaed ja Märt Moll.

Suupistete laua olid katnud kutsekeskkooli õpilased, kelle pakutavaga jäid kõik väga rahule. Pärimusmuusikud Silver Sepp, Kulno Malva ja Juhan Suits meelitasid rahva tantsima, neist kaks viimati nimetatut torupilli puhudes. Hiljem astus lavale Svjata Vatra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles