Noored talendid annavad kontserdi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefan Airapetjan
Stefan Airapetjan Foto: Erakogu

Homme on Viljandi pärimusmuusika aidas kontsert «Ja suvi tuleb taas...», kus laulavad Stefan ja Stefania Airapetjan koos veel nimetu Otsa kooli õpilaste bändiga koosseisus Leila Röömel (klaver), Oliver Mazurchak (kitarr), Martti Laas (bass) ja Karl Helmeste (löökpillid).

Erikülalisena astub üles eesti-armeenia muusika ansambel Dvin, kes esines Viljandis mullusel heategevuslikul emadepäevakontserdil.

Stefan (14) ja Stefania (17) on lõpetanud Viljandi muusikakooli viiuli erialal ning õppinud laulmist Hedi-Kai Pai juhendamisel muusikakooli stuudios Viva la Musica. Mõlemad on edukalt esinenud paljudel võistlustel Eestis, Lätis, Leedus ja Venemaal. Stefan pälvis 2010. aastal teise koha ETV «Laulukarussellil» ja mullu Eesti meestelaulu seltsi grand prix’.

Tänavu laulsid mõlemad Tallinna TV korraldatud noorte lauljate võistluse «Tallinn, I’m Famous» finaalis, kust Stefania väljus võitjana. Nad on esinenud ka paljudel Viljandi üritustel.

«Ja suvi tuleb taas...» on noorte lauljate esimene terviklik kontsert, millele on õige pea järge oodata — sügise hakul ilmub Stefania Airapetjani esimene omaloominguga helikandja, mida siis ka esitletakse.

Homsel ülesastumisel kõlavad eesti heliloojate, näiteks Ülo Vinteri, Piret Laikre, Lenna Kuurmaa ja Helin-Mari Arderi laulud, samuti omalooming ja lood pop-džässmuusika kullafondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles