Kooliasju osta aegsasti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Swedbanki Eraisikute Rahaasjade teabekeskus kutsub peatsete koolilaste vanemaid jagama esimesse klassi mineku kulud mitme kuu peale, et koolitee alustamine pere eelarvet miinusesse ei ajaks.

«Kooliminekuga kaasnevad päris arvestatavad kulutused, mida on pere eelarvesse mõttekas ette planeerida ja vajaminevaid oste hajutada,» rääkis teabekeskuse juht Anne Sägi. «Õppeasutustel on erinevad nõuded, ent kui võtta aluseks keskmine Eesti kool, läheb kirjatarvete peale umbkaudu 20 eurot, millele lisanduvad koolikott, kehalise kasvatuse riided ja vahetusjalatsid,» lisas ta.

Kokku võivad kulutused ulatuda viiendikuni keskmisest netopalgast ehk 150 euroni. «Kindlasti tasub osa kooliminekuks vajalikku kraami soetada juba suve jooksul, kasutades selleks allahindlusi ning otsides soodsaid võimalusi,» rääkis Sägi.

Kulutusi aitab lisaks hajutamisele vaos hoida ka see, et mõne kauba puhul on võimalik valida kulukuse astet. Arvestada tasub veel toetustega, mida omavalitsused esimesse klassi mineva lapse vanemale mõnel pool Eestis maksavad. Viljandis on selleks 64 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles