Repliik: Sport rahva seas

Gert Kiiler
, «Sakala»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Möödunud pühapäeval aset leidnud järjekordse Tartu maratoni lõpetas 4819 suusatajat, mis on viimase 20 aasta rekordtulemus. 1509 inimest osalesid aga sel sõidul esimest korda.


Tegemist on väga rõõmustava faktiga — igaüks meist ju teab, et korralikku talveilma, mis laseks suusatamisest mõnu tunda ja aitaks uuel suusahuviliste põlvkonnal peale kasvada, on meil olnud aasta-aastalt järjest harvem. Hea meel on ka selle üle, et majanduse kehv olukord ei sundinud eestlasi suusapeost eemale jääma.



Loodan väga, et ka suvised rattamaratonid, mis on samuti aasta-aastalt rohkem populaarsust võitnud, ei saa tänavu suvel majanduslanguse tõttu tagasilööki ning inimesed leiavad endiselt raha neil osaleda ja korraldajad endale toetajaid.



Kui vaadata meie inimeste lühikest eluiga ja kehva tervist Euroopa kontekstis, siis oleks ju äärmiselt kahju, kui säärased positiivsed ettevõtmised ajutiste majandusraskuste tõttu kärbuksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles