Bambusest sokke pole olemas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tarbijakaitseamet juhib inimeste tähelepanu asjaolule, et Eestis müügiks pakutavad bambusest sokid, särgid, hommikumantlid, rätikud, lõng ja muud tooted ei koosne looduslikust bambusest, vaid keemilise töötlusega saadud tehiskiust.

«Bambus on puit ning sellest ei saa sokkide ja särkide tarvis ihusõbralikku materjali muud moodi kui keemilist töötlust ehk viskoosmenetlust kasutades,» selgitas amet oma pressiteates. Niisuguse tehnoloogia abil toodetu pole looduslik, vaid keemiline ehk tehiskiud.

Kuigi kiu toormaterjal on bambuspuit, ei tohi toodet märgistades kasutada sõnu «bambus» ja «bambuskiud», sest need jätavad mulje, nagu oleksid saadud loodusest töötlemata kujul. Õige on kasutada sõna «viskoos».

Tarbijakaitseamet on sel teemal saatnud märgukirja neljateistkümnele e-kaubandusega tegelevale ettevõttele. Kümme on eksitava info edastamise lõpetanud, nelja ettevõtte suhtes menetlus kestab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles