Memmed ja taadid tantsisid Mustlas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval tantsisid Mustlas memmed ja taadid. Järgmisel aastal peetakse suvepidu Mõisaküla suveaias.
Pühapäeval tantsisid Mustlas memmed ja taadid. Järgmisel aastal peetakse suvepidu Mõisaküla suveaias. Foto: Marianne Salomets

Pühapäeval osales kolmsada Viljandimaa eakat tantsijat, lauljat ja pillimängijat Mustla lauluväljakul peetud maakonna memme-taadi suvepeol. Sellest võttis osa 26 kollektiivi koos juhendajatega.

Tänavune pidu kandis pealkirja «Sinna vanade asjade vahele…». See rida on pärit luuletusest, mis räägib meenutustest ja mälestustest ning mis raamis peokava. Pooled esinejad olid rahvarõivastes ja ülejäänud järgisid mõisastiili, mida iseloomustavad uhked kleidid ja kübarad.

«Ilm oli suurepärane ja pidu läks igati korda,» kinnitas Viljandi maavalitsuse kultuurispetsialist ja memme-taadi suvepeo koordinaator Kati Grauberg-Longhurst. «Viljandimaa kollektiivide kõrval astus üles Järvamaalt kohale tulnud tantsurühm Ohakas, mis on Kõo rühma sõprusrühm ning juba aastaid meie peol osalenud.»

Memme-taadi suvepidu korraldas Tarvastu vallavalitsus haridus- ja kultuurinõuniku Maive Feldmanni eestvedamisel.  

Grauberg-Longhursti sõnul oli ühtlasi tegemist peaprooviga enne tänavust Lõuna-Eesti memme-taadi rahvapidu «Vana pildiraam», kus Viljandimaa esitab sama kava. See peetakse eeloleval pühapäeval, 27. mail Põlvas Intsikurmu laululaval.

«Intsikurmus tähistatakse seda, et memme-taadi suvepidusid on nüüdseks korraldatud juba 20 aastat, ning repertuaar teeb samuti tagasivaate senistele pidudele,» rääkis Grauberg-Longhurst. «Lõuna-Eesti memme-taadi suvepeo korraldamine käibki Viljandi, Valga, Võru ja Põlva maakonna vahel külakorda. Kaks aastat tagasi oli see Olustvere mõisapargis ja kandis pealkirja «Krahvile külla».»

Viljandimaa tantsijad esitavad Intsikurmus kaks tantsu rahvarõivastes ja kaks mõisastiilis riietuses.  

Selle on lavastanud Anneli Arraste, Maie Roosimaa, Riina Mankin, Tiiu Siim, Mait Reimann ja Kati Grauberg-Longhurst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles