Linnutee esitleb debüütplaati

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnutee debüütalbumil leiduvad palad on pärit nii Eestist kui teistest põhjamaadest.
Linnutee debüütalbumil leiduvad palad on pärit nii Eestist kui teistest põhjamaadest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Karksi-Nuia muusikakoolis tegutsev ansambel Linnutee esitleb täna õhtul Karksi valla kultuurikeskuses oma esimest CD-d. Kaheksaliikmelist ansamblit juhendavad Ringa Vaiksaar ja Margus Põldsepp.

Ansambel moodustati 2010. aasta sügisel. Esialgu esineti nime Tuulepõõsas all, Linnutee nimi tekkis hiljem. Ansambel mängib eesti pärimus- ja rahvamuusikat, aga ei põlga ära ka teiste rahvaste muusikat ja isegi klassikat.

«Plaati hakkasime tegema möödunud aasta novembrikuus vast avatud Karksi-Nuia noortekeskuse stuudios,» rääkis Põldsepp. «Oleme koostööd teinud juba üle kahe ja poole aasta. Liikmete keskmine vanus on 13-14 eluaastat, kuid bändina on nad täiesti arvestatavad. Väga tubli, et nüüd ka plaadini jõudsid.»

Enamik Linnutee kontserte on olnud Karksi valla üritustel, aga esinetud on ka Ritsus, Jõgeva muusikakoolis, Viljandi pärimusmuusika festivali rohelisel laval ja Läti Vabariigis Ruhjas. Kõige meeldejäävamaks peab ansambel kontserti, mis anti Lätimaal Nausküla ehk Naukšene mõisas, kuhu neid kutsuti esinema Eesti Vabariigi aastapäeva puhul.

«Kõik saab alguse individuaalõppest, mängulust tuleb aga ikkagi koosmänguga,» lausus Põldsepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles