Tere koondab veel 18 töötajat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mais on Tere Viljandi osakonnas saanud koondamisteate 31 inimest.
Mais on Tere Viljandi osakonnas saanud koondamisteate 31 inimest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmise nädala algul teatas aktsiaselts Tere 11 Viljandi osakonna töötaja koondamisest ning sama nädala lõpul veel 18 inimese koondamisest.

Koondamise esimeses laines olid Viljandis need, kes töötasid laos, laboris või abitöödel. Reedel tootmisosakonnas korraldatud koosolekul nimetati «Sakala» andmetel veel 18 inimest, kes töö kaotavad. Nemad on seotud otseselt piimatoodete tegemisega.

Firma juhataja Oliver Kruuda on öelnud, et Viljandisse tuleb olulisel hulgal tootmist juurde. Nii peaks siin juba täna hakatama hapukoort valmistama.

Kruuda on kinnitanud, et koondamine ei mõjuta kuidagi Tere toodangut. «Me võib-olla teeme kontsentreeritumaid ja targemaid tegevusi,» ütles ta rahvusringhäälingule.

«Vaatasime oma kulubaasi üle ja meil oli ka tegelikult kogu aeg natukene varuks.»
«Sakalale» on Kruuda öelnud, et ootab töötajatelt paremaid tulemusi ja on nõus selle eest suuremat palka maksma.

Eile Tere tootmisosakonnas koondatavatega kohtumas käinud töötukassa kohalik juht Merit Laan sõnas, et temaga käis vestlemas 15 inimest.

«Saame hakkama,» vastas Laan küsimusele, kas ligi 30-le töö kaotavale inimesele on võimalik Viljandis uus koht leida. «Toiduainetööstust meil kahjuks rohkem pole, aga saame pakkuda ümberõpet ja võimalust otsida mõni teine eluvaldkond.»

Kuu algul oli Tere Viljandi tootmisosakonnas ametis 98 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles