Giide oodatakse varsti eksamile

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aastal andsid Viljandis praktilise giiditöö eksami 15 inimest, neist seitse tegid katse läbi esimest korda.
2009. aastal andsid Viljandis praktilise giiditöö eksami 15 inimest, neist seitse tegid katse läbi esimest korda. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 10. mai «Sakalas»

Et viimasest ametlikust tuleproovist on juba paar aastat möödas, ooda­takse Viljandimaa giide taas atesteerimisele.

Esmalt on kavas kirjalik teadmiste kontroll ning pärast seda pääseb praktilisele eksamile ehk linnatuurile, mis on 5. juunil. Esimesed huvilised on endast juba teada andnud.

Sooviavaldajate hulgas on nii tegutsevaid giide kui uusi inimesi. Kõige rohkem tuntakse Viljandis puudust inglise keelt valdavatest giididest. Nende järele küsitakse üsna tihti ja nad on väga hõivatud.

18. mail on linnatuuri giidide koolituspäev meistergiid Elina Aro juhendamisel. Kavas on linnaekskursioon koos hilisema analüüsi, kommentaaride ja soovitustega. Sellel saab osaleda tasuta, kuid osalemissoovist tuleb varem teada anda.

Viljandi linnavalitsuse turismiameti juhataja Krista Kull ütles, et ingliskeelsete giidide kõrval on puudus piirkonda hästi tundvatest sõbralikest giidest. «Oleme täitnud suure tühimiku oma giidituuridega, mis hakkavad taas 1. juunil ning kestavad 25. augustini.»

Giidieksami läbimiseks tuleb täita avaldus ja esitada see Viljandimaa omavalitsuste liidule Viljandi turismiinfokeskusesse. Teoreetilise eksami saab tulevane giid sooritada etteregistreerimisel, täites testi, milles on küsimusi Viljandi linna, maakonna ja Eesti kohta. Täpsemad atesteerimistingimused leiab Viljandi turismiinfokeskuse kodulehelt. Praegu on Viljandis 13 atesteeritud giidi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles