Tõnis Hommik alustas poodiumikohaga

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Hommik alustas tehniliste probleemide kiuste ringrajasõidu hooaega Riias Bikernieki rajal kolmanda tulemusega.
Tõnis Hommik alustas tehniliste probleemide kiuste ringrajasõidu hooaega Riias Bikernieki rajal kolmanda tulemusega. Foto: Aivar Kaljusaar

Ringrajasõitjate esimene kevadine mõõduvõtt peeti traditsiooniliselt Riia Bikernieki rajal. Viljandlane Tõnis Hommik jõudis Eesti, Läti ja Balti meistrivõistluste sarja kuuluval võistlusel esikolmikusse.

Osalejaterohkes BMW 325 võistlusarvestuses tehniliste probleemide käes vaevelnud Tõnis Hommik sai esimeses sõidus kirja neljanda ja teises teise tulemuse ning oli kahe sõidu kokkuvõttes kolmas. Sellessamas masinaklassis laenatud sõidukiga rajal olnud Roland Feodorov oli kahe sõidu kokkuvõttes seitsmes.

Kolmanda Viljandimaa mehena tegi ringrajasõitjana uues võistlussarjas Kumho Challenge debüüdi Peeter Peek ning oli kaheksa startinu seas kuues.

Tõnis Hommikul oli Riias hulk probleeme: reedesel treeningul purunes masinal käigukast, võistluspäeval tõrkus sidur ja tööd andis roolilatt, ent sellest hoolimata jõudis noormees mõlemas sõidus kõrgele kohale.

Noore viljandlase sõnul õnnestus purunenud käigukast asendada laenatuga, võistlussõidul aga tekkis probleeme siduriga. See häiris käiguvahetust, kuid kokkuvõttes jäi ta aasta esimese võidukihutamisega rahule.

Hooaja eel uue kaalujaotuse saanud auto seisis võidusõitja sõnul varasemaga võrreldes tublisti kindlamalt teel ning oli ühtlasi märgatavalt kiirem.

Varem superkrossisarjas sõidukogemusi korjanud Tarvastu valla mees Peeter Peek otsustas end proovile panna ringrajal. Tõsi küll: superkrossiski peetakse mõni etapp ring­rajal.

Sellest hooajast Baltimaades käima lükatud Kumho Challenge’i võistlusklassiga liitunud Peeter Peegi esimene võistlus ringraja meistrivõistlustel ja Bikernieki rajal päädis avasõidu seitsmenda ja teise sõidu kuuenda tulemusega.

«Hankisin hulga kogemusi,» lausus Peeter Peek. «Riia rada vajab õppimist, see on kiire ja keeruline.» Mees ütles, et asub kodus kohe autot ümber seadistama, sest sai avaetapil selle kohta teadmisi.

Teist korda asuvad ringrajasõitjad tiitlivõistluste kohapunkte harutama kuu aja pärast: juuni algul sõidetakse Leedus teine etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles