Mehed laulavad homme emade rõõmuks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kontserdisari «Koorimuusikaga…» on jõudnud suurde kevadesse.

Sakala meeskoori mehed laulavad emadepäeva puhul emadele ja vanaemadele homme kell 16 maagümnaasiumi saalis. Kaasa löövad Paalalinna gümnaasiumi ja Jakobsoni  gümnaasiumi poistekoor. Üles astub ka meeskoori topeltkvartett Hellad Topelt Kellad.

Kavas on lustlikke poistelaule, tuntud koorilaule ning loomulikult valik hingeliigutavaid päevateemalisi palu.

Koore juhatavad Liisi Toomsalu, Signe Ristisaar ja Kristi Vastisson, kaastegevad on Heidi Kalaver viiulil, Siim Veide kitarril ja Piret Villem klaveril.

Kontserdisarja korraldaja Pille Kähriku sõnul on pikka aega tuntud headuses tegutsenud  meeskoorile Sakala viimastel hooaegadel sära lisanud dirigendi Mareks Lobe kõrval ametisse asunud andekas noor Liisi Toomsalu ja iga selle kollektiivi esinemine on muusikasõpradele rõõmustav sündmus.

Dirigent Kristi Vastisson meenutas, kuidas 2006. aasta sügisel alustas Jakobsoni gümnaasiumis poistekoor Mulgi-Jõmmid.

«Laulmine on väga popp ja kooriliikmete arv aina suureneb, praegu on poistekooris 30 mulgijõmmi,» ütles ta.

Maagümnaasiumi poistekoorist kõneldes ütles dirigent Signe Ristisaar, et seal löövad kaasa II—VII klassi poisid. Koor on üles astunud linna üritustel. Mullust laulu- ja tantsupidu «Maa ja ilm» ettevalmistaval kooride võistulaulmisel saavutati kogu Eesti kahehäälsete poistekooride seas parim tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles