«Nooruse laulu» suure auhinna võitis Anete Tomson

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Nooruse laulu» parimad.
«Nooruse laulu» parimad. Foto: Leili Kuusk

Laupäeval oli Vastemõisa rahvamajas neljas Suure-Jaani valla õpilaste lauluvõistlus «Nooruse laul».


Võisteldi viies vanuseastmes: 7- ja 8-aastased, 9- ja 10-aastased, 11- ja 12-aastased, 13—15-aastased ning 16-aastased ja vanemad lauljad.

Kõige nooremaid võistlejaid oli üheksa. Parimaks osutus Mattias Randaru. Järgnesid Angela Aavik ja Martha Konks. Mattias Randaru sai ka galantse härrasmehe eripreemia.

9- ja 10-aastaste rühm oli kõige arvukam — 12 võistlejat. Esimese preemia sai Leelo Kukk, teiseks jäi Gerda Ainsalu, kolmandaks Kendra Sootla.

Kümne 11- ja 12-aastase võistleja hulgas oli parim Kaja Rusi, järgnesid Andreas Päeva ja Kerli Pelt. Andreas Päeva pälvis lisaks eriauhinna romantilise esituse eest.

Nii 13—15-aastasi kui 16-aastasi ja vanemaid võistlejaid oli neli. Mõlemas vanuserühmas anti välja kaks preemiat. 13—15-aastastest oli parim Maali Kukk, järgnes Lylija Pollmann. 16-aastastest ja vanematest oli parim Mirjam Raid, teiseks jäi Kreete Mägi. Peeter Todoruk pälvis eripreemia isamaalise laulu südamliku esituse eest.

Publik valis oma lemmikuteks Mattias Randaru ja Kerli Peldi. «Nooruse laulu» grand prix läks aga alla 10-aastaste seas võistelnud Anete Tomsonile, kelle õpetaja on Ene Uuland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles