Viljandimaa vapimärgi saab Anu Raud

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Raud
Anu Raud Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa vapimärgi nõukogu otsustas anda maakonna kõrgeima autasu tekstiilikunstnikule, õppejõule ja rahvakultuuri arendajale Anu Rauale.


Vapimärgi nõukogule esitatud põhjenduses iseloomustati Anu Rauda kui pikaaegset professionaalset tekstiilikunstnikku, tunnustatud pedagoogi ja õppejõudu, etnograafi ning eesti rahvakunsti väsimatut tutvustajat ja populariseerijat.

Tema Kääriku käsitöötalu Heimtalis on õppebaas Eesti kunstiakadeemia ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengitele.

Anu Raud on oma kulul uuele elule aidanud Heimtali koduloomuuseumi, mida külastavad ja kus täiendavad oma teadmisi meie vanast rahvakultuurist huvitatud inimesed kogu Eestist ja välismaaltki, Muuseum on kujunenud mitme Viljandimaa kooli väljasõppimise kohaks.

Anu Raua eestvedamisel on korda tehtud ajaloolises Heimtali keskuses asuv rahvamaja, kus on korraldatud üle Eesti piiride ulatuvaid suurüritusi, näiteks metsaülikooli ja Põhjamaade silmkoepäevi.

Ta on ellu kutsunud ka Heimtali käsitöölaada, mis kogub mitmendat aastat kuulsust ja külalisi. Selline rahvusliku käsitöö populariseerimine on väga hea renomee loonud kogu Viljandimaale.

Anu Raud on ka rahvusvaheliselt tunnustatud kunstnik, kelle kootud vaibad ehivad Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni peakorterit, Maailmapanga fuajeed, Eesti saatkonda Washingtonis, Stockholmi Eesti Maja ja Inglise kuningakoda. Traditsiooniliselt tunnustab vabariigi president tema vaibaga igal aastal kauneimat maakooli.

Viljandimaa vapimärgi annavad Anu Rauale 23. veebruaril kätte maavanem, omavalitsuste liidu esimees ning Kaitseliidu Sakala maleva ülem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles