Mulgi rattamaratonil stardib üle 1500 osaleja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval sõidetakse Mulgi rattamaraton.
Pühapäeval sõidetakse Mulgi rattamaraton. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Sel pühapäeval Viljandist alguse saavale Samsung Estonian Cup avavõistlusele ehk Mulgi rattamaratonile on end kirja pannud ligi 1500 ratturit, kellest enam kui 1000 on suundumas pikale distantsile.


Kolmapäeva lõunaks oli Mulgi rattamaratoni 60 kilomeetri pikkuse sõidu stardinimekirjas 1058 ja 35kilomeetrise poolmaratoni protokollis 420 osalejat. Kahele maratonisõidule lisaks on 6. mail järve ääres kavas ka lastesõidud, kus parimatel aastatel on osalenud kuni 400 väikest ratturit.

Rattamaratoni esimesed võitjad on aga selgunud juba enne kui ratturid pühapäeval teele saadetakse. Nimelt oli 29. aprillil kavas Rexona maratonimatk, mille kontrollpunktis käis 393 ratturit, kelle vahel loositi välja neli auhinda.

A&T Sport 20eurose kinkekaardi võitis Henn Sepp, Sparta spordiklubi kümne korra osalejakaardi sai Rein Triisa, Rexona kinkekoti Aksel Lepik ja Tallinn-Stockholm-Tallinna laevasõidu neljale inimesele võitis Margus Ibis.

Maratonieelsed päevad on Viljandimaal olnud kuivad, päikselised ja tuulised ning rada on nädalaga muutunud märksa kuivemaks. Ka võistluspäev peaks prognoosi kohaselt olema Viljandis kuiv ja vähese pilvisusega.

Mulgi rattamaratoni trass on suures osas sama, mis mullu. Samas on rajameistrid leidnud ka kohti, mis üllatavad neidki osalejaid, kes on Mulgi rattamaratoni sõitnud aastaid ja teavad rada juba peast. Üllatusi leiab nii Sinialliku metsast kui Holstre-Polli mägedes. Uus on ka maratoni finišipaik, mis on kolitud Viljandi staadioni kõrvale samale platsile, kust antakse ka start.

Mulgi rattamaratoni põhisõidule lähetatakse ratturid pühapäeval kell 12. Kümme minutit hiljem alustavad lapsed ning kell 13.20 stardib poolmaraton.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles