Turulised on sunnitud liiklema libedal kuumaastikul

Tiina Sarv
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Üleeile võis Viljandi Konsumi ees mõne minuti jooksul näha kahte inimest, kel libedus jalad alt viis.


«See on lihtsalt kohutav! Kuidas inimesed siin üldse liikuda saavad?» pahandas arstist viljandlanna, kes oli auto platsile jätnud ja püüdis end üle jääküngaste poe poole libistada.



Turg on teatavasti paljude eakate inimeste eelisostupaik. Sulaga vesiseks muutuvat jäämaastikku on noortelgi raske läbida, kuid kepi või tugiraamiga käijatel pole see üldse võimalik.



Kolm nädalat tagasi võis sealsamas näha jääkünka otsa kinni jäänud autot, mis ei pääsenud edasi ega tagasi. Kogenumad sõitjad väldivad turupoolset platsiosa, ent ajal, kui sõidukeid on palju, on iga parkimiskoht hinnas. Nii võibki näha teokiirusel manööverdavaid autosid, juht roolis hinge kinni hoidmas: kas läheb õnneks või ei?



«Libedaid kohti ja teid on linnas palju, aga turuplats on nii tiheda kasutusega, et selle seisukord näitab mingil määral suhtumist inimestesse,» arvas üks turulkäija.



«No mida ma nüüd ütlema pean?» kostis abilinnapea Rein Triisa, kui «Sakala» talt kõnealuse parkimisplatsi korrasoleku kohta päris. Tema sõnul tehakse hooldustöid tihedalt, aga kui pärast sula külmetab, on konarused tagasi.


Seda, kuidas suured jääkünkad saavad tekkida puhtaks lükatud pinnale, ametnik ei täpsustanud.



Rein Triisa leidis, et inimesed on mugavad, sest püüavad turule minna otse üle platsi, kuigi selleks on kõnnitee.



Lõpetuseks lubas abilinnapea vaadata, mida teha saab, et turu juures oleks võimalik liigelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles