Ajakirjanike sõbra tiitel läks rõõmsameelsele ettevõtjale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhmas asuva küünlavabriku omanik Peter Wüthrich paistab silma oma rõõmsameelsuse ja vastutulelikkusega.
Võhmas asuva küünlavabriku omanik Peter Wüthrich paistab silma oma rõõmsameelsuse ja vastutulelikkusega. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

«Sakala» ajakirjanikud otsustasid sõbrapäeva eel anda 2008. aasta lemmiku tiitli Võhmas tegutsevale šveitslasest ettevõtjale Peter Wüthrich­ile.


Ajakirjanikud põhjendasid valikut sellega, et tegemist on ettevõtjaga, kes keerulise töö kõrvalt leiab alati aega meediaga suhelda. Osaühingu Eesti Valgus omanik Peter Wüthrich on silma paistnud rõõmsameelsuse ja vastutulelikkusega ning tema pea on täis põnevaid ideid, mille elluviimisest on ajalehel olnud põhjust korduvalt kirjutada.



Tähelepanuväärne on veel see, et kümmekond aastat tagasi Võhmas tegutsemist alustanud šveitslane suudab nii pikemaid kui lühemaid intervjuusid anda üsna soravas eesti keeles.



«Oleme sageli kippunud oma sõbraks nimetama Viljandis tegutsevaid inimesi, kuid nii nagu kogu Eesti pole Tallinn, pole ka Viljandimaa ainult Viljandi,» selgitasid ajakirjanikud. «Peter Wüthrich on oma isiksusega suutnud Võhma mainet parandada ning see väärib tunnustust.»



Peter Wüthrich tunnistas «Sakala» sõbra tiitlist kuuldes, et see on talle suur üllatus.



«Võhma maine parandamine on mul tõesti südamel olnud,» tõdes ta siis.


«Vahel on kurb, et Võhma kohta on räägitud palju halba ning kõrvalseisjatele võib tunduda, et siin on ainult probleemid ja tüli,» kõneles ettevõtja. «Mina olen tahtnud näidata, et asi on veidi teistmoodi: meil on ka häid uudiseid, mida inimestele edasi anda.»



Kiidusõnu jagus paljudele


Võhma ettevõtja kõrval oli sõbra kandidaat Võhma linnapea Avo Põder, kes on alati nõustunud ajakirjanikega suhtlema. Samuti pälvis tunnustust 2007. aasta pressivaenlase tiitli pälvinud Võhma linnavolikogu esimees Leida Kuld, kes näitas end eelmisel aastal palju avatumana.



«Tänu heale suhtlemisele oli mullu Võhmast kõnelevaid lugusid «Sakala» lehekülgedel varasemast tunduvalt rohkem,» leidsid ajakirjanikud.



Teistest enam nimetati pressisõbra kandidaadiks Viljandimaa omavalitsuste liidu juhti Andres Rõigast. Endist viisi head suhted on ajakirjanikel Viljandi politsei vanemkomissari Alvar Pähkliga, kes on kõnealuse tiitli pälvinud juba kahel korral.



Häid sõnu pälvisid veel Mulgi Reiside juht Madis Lepp, sõudja Kaspar Taimsoo, Viljandi maavanem Kalle Küttis, kontserdikorraldaja Aivar Trallmann ning teatriarvustuste kirjutajad Krista Valdvee ja Enn Siimer.



Vastutulelikkusega on silma paistnud ka Viljandi ilmajaama meteoroloog Ülle Murro, Cleanaway juht Jaan Viljas, Viljandimaa jahimeeste liidu tegevjuht Ulvi Lomp, keskkonnainspektsiooni Viljandi büroo juhataja kohusetäitja Naima Täär, metsamees Mihkel Maala, riigimetsa majandamise keskuse Sakala puhkeala juhataja Ly Laanemets ning mulgi kultuuri edendajad Ants Taul, Alli Laande ja Jaak Kõdar.



Tänuväärt koostööpartnerid on Viljandi linnapea Kalle Jents, ettevõtjad Jaak Sulg ja Tauno Tuula, maadlusklubi president Valdeko Kalma, sotsiaaltöötaja Elviira Hendrikson, Paistu vallavanem Ene Saar, pedagoog Helve Joon, Viljandi sotsiaalameti juhataja Helmen Kütt ja pensioniameti töötaja Kersti Miller.



Kiidusõnu pälvisid kunstnikud Mare Hunt ja Anu Raud, näituste kuraatorid Mari Vallikivi ja Aate-Heli Õun ning Viljandi linnaraamatukogu naised.



Leidus ka ebameeldivaid kogemusi

Vaenlase tiitlit ajakirjanikud seekord välja ei andnud.



Mõne inimesega on ajakirjanikel olnud aga nii häid kui ebameeldivaid kogemusi.



Ebasõbralikuna nimetati Viljandi vangla direktorit Arvo Reedikut, kes vangla sulgemise ajal ei andnud ühtegi kommentaari ega lubanud pildistada. «Ta tegi kõik selleks, et takistada ajakirjandust kajastamast sellist tähtsat teemat nagu vangla kolimine,» nentisid ajakirjanikud.



Praeguse Puiatu erikooli juhina on Reedik käitunud hoopis teistmoodi ning jaganud meeleldi infot.



Vastuolulisi kogemusi on olnud ka Abja vallavanema Peeter Rahneli ja Lääne teedekeskuse Viljandi osakonna juhataja Allan Allikuga.



Mitu ajakirjanikku tõdes, et kahjuks ei saa nad oma sõprade seas nimetada Viljandi kultuuriakadeemiat, sest sealt jõuab toimetusse endiselt vähe infot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles