Aivar Trallmann saab džässiedendaja auhinna

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Trallmann
Aivar Trallmann Foto: Elmo Riig / Sakala

Festival «Jazzkaar» annab täna kuuendat korda välja Eesti džässiauhinnad, mille laureaadid on Villu Veski, Kaspar Kalluste ja Aivar Trallmann.


Saksofonist, ansamblijuht, pedagoog ja Muhu džässifestivali «JuuJääb» korraldaja Villu Veski pälvib Elioni džässiauhinna, trummar Kaspar Kalluste saab noore džässitalendi auhinna ja Viljandi kontserdikorraldaja Aivar Trallmann pälvib džässiedendaja auhinna, teatas «Jazzkaar».

Džässiedendaja auhinna eesmärk on tunnustada üksikisikut, kes on oma tegevusega andnud suure panuse džässmuusika tutvustamisse ja arendamisse Eestis. Auhinna tänavune laureaat Aivar Trallmann on 17 aasta jooksul korraldanud üle 250 džässikontserdi Viljandis. Viimaste aastate kaalukamad sündmused on olnud «Koolijazz» ja «Viljandi Jazzkaareke», lisaks korradab ta aastas kümneid välismaa ja eesti artistide kontserte.

Trallmann on kirjutanud kontserdiarvustusi ja teinud intervjuusid muusikutega ajalehele «Sakala». Juba kaheksandat aastat korraldab ta noori muusikuid innustavat laager-festivali «Koolijazz=Jazzikool», kus noortega töötavad tunnustatud eesti jazzmuusikud – tänavuse laager-festivali töös osales 80 noort jazzihuvilist muusikut üle-Eesti.

Auhinna võitja pälvib Tiiu Kirsipuu skulptuuri ja vabapääsmed kõigile «Jazzkaare» ja Eesti Jazzliidu sel hooajal korraldatavatele kontsertidele.

Auhinnatseremoonia leiab aset neljapäeval, 26. aprillil kell 18 algaval kontserdil Tallinna Merepaviljonis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles