Abiturientidele kõlises viimane koolikell

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi noortel on tavaks tutipeo päeval pärast linna peal tehtud autiire suunduda Viljandi järve äärde, et kohtuda naaberkoolide kolleegidega.
Viljandi noortel on tavaks tutipeo päeval pärast linna peal tehtud autiire suunduda Viljandi järve äärde, et kohtuda naaberkoolide kolleegidega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile kaikus linn hüüetest, vilekoorist ja autosignaalidest.

Abituriendid panid sel viisil punkti kooliaastale, mis läheb ajalukku mitmel moel: see on viimane senistele gümnaasiumidele ja esimene, mil kirjandi asemel on eesti keele eksam.

Hommikul tõmbas Viljandi tänavatel möödujate pilke väike rong, mis on suviti linnas huvilisi ringi sõidutanud. Jakobsoni kooli XII-a klassi õpilased tõid sellega kooli oma klassijuhataja. Õpetajal käidi rongiga järel Siniallikul ning enne kui kooli juurde jõuti, tehti väike ring kesklinnas.

Paalalinna gümnaasiumis on tavaks, et kaheteistkümnendad klassid annavad järeletulijatele edasi reliikvia ning esitavad ühislaulu. Kõigi kolme Viljandi kooli õpilased kohtusid aga järve ääres.

Enne sinna suundumist tiirutasid õhupallidega kaunistatud sõidukid linna peal. Liikvel oli mitut marki sõiduautosid, koguni vana Moskvitš ning väikebuss ja kastiauto.

Kui lustimised lustitud, istuvad noored esmaspäeval koolipinki, et sooritada eesti keele eksam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles