Raehoone remont firmasid ei huvita

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Laidoneri plats 5 hoone seinad ootavad remonti. See lükkub ilmselt järgmisse aastasse.
Johan Laidoneri plats 5 hoone seinad ootavad remonti. See lükkub ilmselt järgmisse aastasse. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi linnavalitsusel luhtus katse leida oma teise hoone remondiks töö tegija, sest ükski ettevõte polnud asjast huvitatud.

Linnamajandusameti juhataja Reevo Maidla ütles, et mis saab edasi, otsustab linnavalitsus uuel nädalal.

Aprilli algul avaldatud hanketeates selgitas linnavalitsus, et kavas on Johan Laidoneri plats 5 administratiivhoone välisseinte ja piirdeaia remont ning õueala rekonstrueerimine ja seal asuva vana kuuri lammutamine.

Linn lootis, et töid jõuab alustada juuni algul ning kõik saab valmis septembri lõpuks. Paraku ükski firma hankest osa ei võtnud.

«Me arvasime, et nii võib minna, aga siiski lootsime, et mõni huviline tuleb,» lausus Maidla. Ta nentis, et saaste­kvoodi müügist riigile laekunud summad on toonud ehitajatele väga palju tööd.

Nagu kirjutas eilne «Sakala», kukkus seetõttu läbi ka Olustvere kooli peahoone remontimiseks korraldatud riigihange. Selles küll kaks firmat osales, aga neil ei olnud dokumendid nõuetekohaselt vormistatud. Koolidirektori sõnul on varasematel suurtel hangetel osalenud üle kümne ettevõtte.

Kui Olustvere kool kavatseb välja kuulutada uue riigihanke, siis Viljandi linnavalitsus mõtleb veel ning langetab otsuse esmaspäeval. Reevo Maidla märkis, et tõenäoliselt jääb remont järgmisse aastasse, aga see tuleb varem või hiljem ette võtta, sest seinad lagunevad.

«Mina arvan, et väiksemad tööd võiksime ikkagi tänavu ära teha, las fassaad jääb järgmise aasta plaanidesse,» lausus ta.

Töödeks vajalik summa on Viljandi linnavalitsusel eelarves olemas. Reevo Maidla sõnul otsustatakse esmaspäeval ühtlasi ka see,  kas vabanenud raha ära kulutada või jätta reservi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles