Mart Saare juubeliaastapäeva tähistab uhke kontsert

, korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa koorid traditsioonilise kevadpäevaga maagümnaasiumi algklasside majas helilooja Mart Saare 130. sünniaastapäeva.
Viljandimaa koorid traditsioonilise kevadpäevaga maagümnaasiumi algklasside majas helilooja Mart Saare 130. sünniaastapäeva. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Sel laupäeval tähistavad Viljandimaa koorid traditsioonilise kevadpäevaga Viljandimaalt pärit helilooja Mart Saare 130. sünniaastapäeva.

Maagümnaasiumi algklasside majas kell 16 algaval kontserdil esitavad koorid nii Mart Saare kui teiste Eesti heliloojate muusikat.

1882. aastal Hüpassaares sündinud Mart Saar on Eesti muusikas tuntud kui miniaturist. Valdava osa tema loomingust moodustavad koori- ja soololaulud ning klaveripalad, mis olid tollases mõistes uudses helikeeles. Küpsemas eas pöördus helilooja otsustavalt rahvalaulu poole, loobudes moodsast helikeelest.

Lavale astuvad Viljandi muusikakooli neidudekoor, Olustvere segakoor Lehola, kultuuriakadeemia segakoor, Pauluse koguduse segakoor, naiskoor Eha, Võhma segakoor Leelo ning Viljandimaa kammerkoor. Koore juhatavad Maarika Reimand, Agnes Kurg, Maret Mölder, Aita Tammpere, Pille Kährik, Jana Perens, Külli Salumäe, Esta Kivisild, Eda Kivisild, Mait Reimann ja Toomas Voll.

Mart Saarest räägib helilooja majamuuseumi kauaaegne eestkõneleja Riina Roose, vahepaladena esitab Guldžahon Jussufi valiku Mart Saare klaveriloomingust.
Kontsert on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles