Pangakontorit ootab remont

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldustööd võivad häirida SEB panga teenuste kasutamist.
Hooldustööd võivad häirida SEB panga teenuste kasutamist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus väljastas sel nädalal projekteerimistingimused SEB kontori ümberehitamiseks.

Majandusameti juhtivarhitekt Leelo Saar rääkis, et kui jätta kõrvale hoone küljele kavandatav uks, peaks maja välisilme samaks jääma. Täpsemalt ta muudatusi kirjeldada ei osanud, sest arhitektibüroo alles alustab projekteerimist.

Et neli aastat tagasi müüs SEB kõigi Baltimaade kontorite kinnistud rahvusvahelisele kinnisvaragrupile Homburg Invest, ei kuulu ka Viljandis Vaksali tänav 2 asuv hoone enam pangale, vaid ta on seal rentnik.

SEB kommunikatsioonijuhi Silver Vohu sõnul tuli initsiatiiv ümberehituseks omanikult, kes tahab uuendada kütte-, elektri- ja ventilatsioonisüsteemi, kuid ühtlasi antakse kontorile uus nägu. Mitu SEB esindust on samasuguse värskenduskuuri juba läbi teinud.

«Mõne kontori oleme ehitustööde ajaks sulgenud, teise kolinud rendipinnale,» rääkis Vohu. «Kuidas täpselt Viljandis olema hakkab, ei oska veel öelda, aga maakonnakeskuses asuvat kontorit ei saa muidugi päris kinni panna.»

Vohu andmetel peaksid töötingimused renoveerimise järel paremaks muutuma, aga suuri muudatusi kavas pole. «Praegu veel ei tea, kas jõuame selle aasta sees,» ütles ta tööde toimumisaja kohta.

Kommunikatsioonijuht tõdes, et elektrooniliste kanalite võidukäigu tõttu on pangakontorite roll viimasel ajal jõudsalt vähenenud. Sel aastal läks tehingute arvuga kontoritest mööda ka mobiilipank.

«Nõustamise ja suuremate tehingute puhul on kontor aga endiselt oluline, eriti maakonnakeskustes,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles