Linn kutsub ettevõtjaid aastaauhinda noolima

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Loit Kivistik loodab tänavusel ettevõtluskonkursil näha varasemast aktiivsemat osavõttu.
Linnapea Loit Kivistik loodab tänavusel ettevõtluskonkursil näha varasemast aktiivsemat osavõttu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 12. aprilli «Sakalas»

Viljandi jagab traditsiooniliselt juunikuiste hansapäevade sissejuhatuseks tunnustust parimatele kohalikele ettevõtjatele.

Linnavalitsus on ettevõtluskonkurssi korraldanud juba peaaegu kaks kümnendit. Linnapea Loit Kivistik, kas sellest on kasu olnud või on seda tehtud rohkem vormitäiteks?

Seda kasu on keeruline mõõta. Kindlasti pole see olnud vormitäide. Omavalitsusele on elutähtis, et siin oleks ettevõtlust, mis annaks inimestele tööd ja tagaks linnakassa täitumise. Kellelegi pole uudis, et ettevõtlus on meie ühise tegevuse alus, milleta omavalitsus laguneks päevapealt laiali.

Mida on tänavusel võistlusel uut?

Tuleb tunnistada, et konkurss on aastast aastasse otsinud oma nägu. Sedapuhku leidis ettevõtluskomisjon, et varem pole ettevõtjad olnud piisavalt aktiivsed osalema, ja seepärast oleme üht-teist ümber teinud.

Hindamiseks rühmitame ettevõtted töötajate arvu järgi kolme kategooriasse: 1—19, 20—49 ja rohkem kui 50 töötajaga firmadeks.

Katsume panna need ankeedis olevate näitajate järgi pingeritta ning iga kategooria tublim saab tiitli ja auhinna. Anname välja ka mitu eriauhinda, mida ettevõtluskomisjon saab määrata oma tähelepanekute põhjal.

Kas ma saan õigesti aru, et see tähendab ennekõike õlalepatsutust: raha auhinnaks ei jagata?

Jah. Olgem ausad, kui annaksime parimatele sada või tuhat eurot, poleks see neile teab mis suureks abiks. Usun, et ka linnavõimu avalikul tunnustusel on kaalu ning võitjad võivad selle üle siiralt uhked olla.

Saatsime kõigile Viljandi ettevõtetele üleskutse konkursil osaleda ja loodame, et võimalikult paljud vastavad sellele. Ankeedis tuleb täita seitse lahtrit ning see ei tohiks kellelgi liiga palju aega võtta. Mida rohkem kandidaate tuleb, seda adekvaatsema pildi saame ning seda õigematele ettevõtetele lähevad auhinnad.

Parimad kuulutame välja 8. juunil hansapäevade avamisel. Samal päeval on pärimusmuusika aidas meie esimene ettevõtluskonverents, mille teema on «Ettevõtlus ja meedia». Võin lubada, et sealsed esinejad on Eesti tipptasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles