Maaomanikud seadsid terviseraja ehituseks tingimused

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Linnavalitsus leppis kolme Viiratsi valla maaomanikuga kokku esialgsed tingimused, mille alusel saab üle neile kuuluvate kinnistute ehitada järveäärse terviseraja.


Ehkki linnajuhtide mõne aasta taguste lubaduste järgi pidanuks Viljandi järve ümbritsev terviserada praegu valmis olema, on selle otste kokkuviimine paar aastat viibinud, sest kohalikud poliitikud ja ametnikud pole maaomanikega ühist keelt leidnud.



Linnapea Kalle Jents on varem tunnistanud, et suuresti tulenesid tõrked lonkavast asjaajamisest ning sellest, et mitme teise tähtsa ehitusobjekti ettevalmistustööd nõudsid lõviosa ametnike ajast.



Linnapea rääkis nüüd ise kolme terviseraja teele jääva maatüki omanikuga ja jõudis kokkuleppele, et tee ehitamine võib esimesel võimalusel jätkuda. Enne seda peab volikogu tingimustele heakskiidu andma.



«Kahe omanikuga oleme sõlminud esialgse kirjaliku leppe, mille järgi saavad nad meilt ühekordselt 50 000 krooni ning annavad linnale raja ulatuses 15-aastase maakasutusõiguse,» selgitas Jents.



Kolmas omanik, kellega linnapea jõudis enda jutu järgi telefonitsi kokkuleppele alles eile õhtul, soovib, et talle linnas kuuluv kinnistu vabastataks tänavareklaami maksust. Ka selle tingimuse täitmist pidas linnapea reaalseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles