Paalalinna kool saab uue söökla

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus hooneosa kerkib Paalalinna kooli peasissekäigu kõrvale.
Uus hooneosa kerkib Paalalinna kooli peasissekäigu kõrvale. Foto: Paik arhitektid

Täispikkuses artikkel
ilmus 11. aprilli «Sakalas»


Kui kõik laabub, lasevad Paalalinna kooli õpilased järgmise aasta algusest lõunasöögil hea maitsta vana õppehoone kõrvale kerkinud uues sööklas.

Vajadus köögi ja söögisaali järele tuleneb peagi elluviidavast haridusreformist, millega senised linna gümnaasiumid muudetakse põhikoolideks ning kõik gümnasistid koondatakse kesklinna rajatavasse riigikooli.

Pärast seda mahub seni kahes omavahel koridoriga ühendatud hoones tegutsenud Paalalinna kool ära ühte. Algklasside maja, mille esimesel korrusel paikneb vana söökla, jääb kasutuseta.

Linnamajandusameti juhataja Reevo Maidla sõnul pole veel otsustatud, mis tühjaks jäävast hoonest saab.

«Astume ühe sammu korraga: teeme kõigepealt suure maja juurde söökla valmis ja seejärel mõtleme, mis väikesest majast saab,» lausus Maidla.

Osaühingus Paik Arhitektid valminud kavandi järgi rajatavas valgusküllases juurdeehitises, mis kerkib suure maja peasissekäigu kõrvale, leiavad koha söögisaal ja köök ning mõned ühendus- ja abiruumid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles