Paalalinna kool saab uue söökla

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus hooneosa kerkib Paalalinna kooli peasissekäigu kõrvale.
Uus hooneosa kerkib Paalalinna kooli peasissekäigu kõrvale. Foto: Paik arhitektid

Kui kõik laabub, lasevad Paalalinna kooli õpilased järgmise aasta algusest lõunasöögil hea maitsta vana õppehoone kõrvale kerkinud uues sööklas.

Vajadus köögi ja söögisaali järele tuleneb peagi elluviidavast haridusreformist, millega senised linna gümnaasiumid muudetakse põhikoolideks ning kõik gümnasistid koondatakse kesklinna rajatavasse riigikooli.

Pärast seda mahub seni kahes omavahel koridoriga ühendatud hoones tegutsenud Paalalinna kool ära ühte. Algklasside maja, mille esimesel korrusel paikneb vana söökla, jääb kasutuseta.

Linnamajandusameti juhataja Reevo Maidla sõnul pole veel otsustatud, mis tühjaks jäävast hoonest saab, kuid selge on, et Paalalinna kool seda ei vaja. Räägitud on hoone renoveerimisest gümnasistide ja kultuuriakadeemia tudengite ühiselamuks, aga ka lammutamisest.

«Astume ühe sammu korraga: teeme kõigepealt suure maja juurde söökla valmis ja seejärel mõtleme, mis väikesest majast saab,» lausus Maidla.

Mitu otstarvet

Osaühingus Paik Arhitektid valminud kavandi järgi rajatavas valgusküllases juurdeehitises, mis kerkib suure maja peasissekäigu kõrvale, leiavad koha söögisaal ja köök ning mõned ühendus- ja abiruumid. Söögisaal kavatsetakse kujundada niimoodi, et kool saaks seda soovi korral kasutada ka väiksemate kogunemiste, etenduste ja kontsertide korraldamiseks.

Reevo Maidla ei soostunud ehituse maksumuse üle spekuleerima, sest see võiks mõjutada käimasolevat hanget. «Avame ehitusfirmade pakkumised järgmisel neljapäeval. Siis saame öelda, kes objekti endale saab ning kas me tuleme loodetud summaga välja,» sõnas ta.

Kui maagümnaasiumi ja Jakobsoni gümnaasiumi kordategemiseks loovutas linn hooned Riigi Kinnisvara aktsiaseltsile, siis Paalalinna kooli loodetakse kõpitseda järguti linnaeelarvest tuleva rahaga.

Palju häirivaid kohti

Ehkki remonti on koolis tehtud igal aastal, on direktor Aavo Palo sõnul häirivaid kohti kuhjaga. Värskenduskuuri vajavate põrandate ja seinte kõrval tõi ta välja veel peahoone lühema tiiva ja spordikompleksi küttesüsteemi, mis on kooli teeninud 45 aastat. Samuti tuleks tema jutu järgi klassides taastada veevarustus. «Ja keldrikorrus on tervikuna õnnetus seisus,» lisas Palo.

Reevo Maidla ütlemist mööda oli algul kavas söökla ehituse külge pookida ka koridoride remont, aga lõpuks otsustati sellest loobuda, sest tööd puudutanuks elektri- ja ventilatsioonisüsteeme, mille tarvis tuleb koostada eraldi projekt.

«Vaatame, mis söökla ehitus maksma läheb. Ehk jääb tänavusest eelarvest midagi ka nende planeerimiseks,» avaldas Maidla lootust.

Mõlema mehe hinnangul ei tohiks ehitustegevus õppetööd märkimisväärselt segada, sest suurem osa sellest peaks kattuma suvise koolivaheajaga. Uude õppeaastasse on kavandatud siseviimistluse tegemine ja köögi häälestamine.

SELGITUS

AAVO PALO,
Paalalinna kooli direktor

Mul on uue söökla üle eriti hea meel sellepärast, et see tõotab parandada koolilõunate kvaliteeti. Praegu tuuakse meile toit Jakobsoni gümnaasiumi köögist. Ükskõik kui hästi kokk oma tööd ka ei teeks, ei maitse söök pärast termosesse panekut ja transportimist enam pooltki nii hästi kui kohapeal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles