Noortekeskuses keelati energiajookide tarbimine

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi-Nuia noortekeskuse töötajad otsustasid laste heaolu nimel kehtestada keelu, mis ei luba ühelgi majas viibijal energiajooke pruukida.
Karksi-Nuia noortekeskuse töötajad otsustasid laste heaolu nimel kehtestada keelu, mis ei luba ühelgi majas viibijal energiajooke pruukida. Foto: Maarja Lenk

Karksi-Nuia noortekeskuses energiajooke enam juua ei tohi. Ustele on riputatud sildid, mis keelavad neid juua kõigil majas viibijatel.

«See on meie sisereegel,» ütles noortekeskuses töötav Karksi valla laste- ja noorsootöö spetsialist Eneli Põder. «Ühel hetkel nägin, kuidas algklasside lapsed juba kõndisid purkidega ringi.»

Et väiksemad halba eeskuju ei saaks, ei tohi energiajooke pruukida ka vanemad keskuses käijad.

Noorsootöö spetsialisti sõnutsi oli algul küll uue reegli üle nurinat, aga nüüdseks peavad kõik sellest kinni.

«Selle joogi kahjulikkusest vist ei teatagi,» lausus Eneli Põder ja lisas, et on püüdnud noortele selgitada, mida see jook nendega teeb. Mõnel väiksemal on teinekord isegi suu seda kuuldes imestusest lahti vajunud.

«Energiajoogid ei sobi lastele ja peaksid olema neile keelatud,» ütles Viljandi haigla lastehaiguste osakonna arst Maia Luukas.

Tallinna lastehaigla endokrinoloogiateenistuse juhataja doktor Ülle Einberg kinnitas, et energiajookide liigtarvitamine on ohtlik. «Nad tekitavad sõltuvust ning on kahjulikud kofeiinisisalduse tõttu,» selgitas ta ning lisas, et on täielikult Karksi-Nuia noortekeskuse kehtestatud energiajookide keelu poolt.

Karksi-Nuia noortekeskuses pandi noortele üles veeautomaat, kust võib mulliga vett võtta. Põdra sõnutsi lastel mingit otsest energiapuudust pole. «Ma ju näen, et nad joovad seda ka ilma januta,» ütles ta ning lisas, et tegu võib olla lihtsalt moega. «Minu poolest söögu nad ennem šokolaadi ja isegi kui energiat jääb puudu, saab seda juurde, kui õigel ajal magama minna ja korralikult süüa.»

Täispikkuses artikkel
ilmus 5. aprilli «Sakalas»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles