Repliik: Mürtsub trumm...

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval selgus «Viljandi bändiliiga» esimene võitja. Laval oli kuus bändi, kes pakkusid mitmekülgset muusikat käredast metal’ist elektro- ja indie-rokini. Vaadanud ja kuulanud žürii liikmena ära kõik esinejad, tunnen heameelt mitme asja üle. Esiteks selle üle, et meie pika rokitraditsiooniga maakonnas tehakse põnevat muusikat, ning teiseks, et korraldajad sellise ürituse käima lükkasid.

«Bändiliiga» eelkäija, noortebändide võistlus oli end tõesti ammendanud, vanusepiiri kaotamine ja üritusele uue mõõtme andmine tõid aga lagedale mitu niisugust bändi, kes muidu poleks end näidata saanud. Tore on ka see, et kaasa lõid kultuuriakadeemia noored, keda muidu on süüdistatud kohalikust kultuurielust eemalehoidmises.

Järgmise aasta võistlusele mõeldes tahaks loota, et osalevate ansamblite hulk ja stiilivalik on veelgi suurem. Kaotada pole ju midagi, võita aga — kui mitte midagi muud, siis üks äge kontsert, mis peaks ju iga esinejat kõige paremini motiveerima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles