Kinnisvaranull on kätte jõudnud

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise KEK-i peahoone haldamisega tegeleva Urmas Suigi sõnul on osa tasuta pakutavatest ruumidest üsna heas korras ning ülejäänutes tehakse remont, enne kui rentnik sisse kolib.
Endise KEK-i peahoone haldamisega tegeleva Urmas Suigi sõnul on osa tasuta pakutavatest ruumidest üsna heas korras ning ülejäänutes tehakse remont, enne kui rentnik sisse kolib. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui paari aasta eest kimbutas Eestit kinnisvaramull, siis nüüd on põhjust rääkida kinnisvaranullist: endise Viljandi KEK-i peahoone omanik pakub büroopindu tasuta.


Aktsiaseltsile Vivikoop kuuluvaid ruume välja üüriv Urmas Suik rääkis, et nullrendiga on saadaval kõik tühjalt seisva neljanda korruse ruumid.
«Mis teha, kui seis on selline, et muud moodi soovijaid ei leia,» nentis ta. «Kaks aastat on ruumid tasuta, eks siis vaatame, mis saab.»

Ehkki tulu kinnisvaraomanik sellisest allahindlusest ei saa, õnnestub tal vähemalt kulusid koomale tõmmata, sest kommunaalmaksed jäävad üürilevõtja kanda.

«Oleme sealt küll kütte maha keeranud, kuid teiste ruumide soojana hoidmisele kulub selle tõttu rohkem,» lausus Suik.

Paari «Sakalas» avaldatud reklaami peale on Suigiga ühendust võtnud kümmekond huvilist ja mõni neist on ruume juba ka vaatamas käinud. 20—60 ruutmeetri suurustele pindadele mahub projektijuhi hinnangul kuni 20 ettevõtet.

Kinnisvarabüroo Arco Vara maakler Tõnis Volt rääkis, et äripindade rendi hindu on madalamale lasknud teisedki omanikud, kuid päris ilma rahata keegi peale Vivikoobi neid tema teada ei anna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles