Esmaspäeval on maamaksu tasumise tähtaeg

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Maksu- ja tolliamet juhib tähelepanu, et esmaspäeval, 2. aprillil on maamaksu tasumise tähtaeg. Et see ei ununeks, saatis amet välja lähenevast tähtajast teavitava e-kirja.


Maksuhaldur on väljastanud üle 385 000 maamaksuteate, mille alusel kuulub tasumisele 59 miljonit eurot. Meeldetuletus saadetakse neile, kellel maamaks veel tasutud pole.

Kui aastane maamaksu summa ületas 64 eurot, jagati see kaheks osamakseks. Sel puhul peab 2. aprilliks tasuma vähemalt pool summast, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa on vaja ära maksta hiljemalt 1. oktoobriks.

Maksu- ja tolliamet teavitas maksumaksjaid 15. veebruaril sel aastal tasumisele kuuluvast maamaksu summast. Juhul kui keegi pole teadet mingil põhjusel kätte saanud, leiab selle e-maksuameti/ e-tolli rubriigist «Nõuded ja kohustused», samuti saab teate välja trükkida maksuhalduri teenindusbüroos.

Tänavu tuleb juriidilistel isikutel tasuda maamaksu peaaegu 10 miljonit eurot rohkem. Füüsilistel isikutel on kogusumma 2,6 miljonit eurot väiksem.

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et kui maksumaksja jätab maamaksu õigel ajal tasumata, tuleb ka järgmisel aastal nii nagu tänavu oodata tulumaksu tagastust kauem. Kiiresti saavad raha tagasi need, kes esitavad oma tuludeklaratsiooni õigel ajal ja elektrooniliselt, kelle deklaratsioon ei vaja lisakontrolli ja kes ei ole olnud eelmise aasta jooksul maksuvõlglased ühtegi päeva.

Tasutud maamaks kantakse täies ulatuses üle omavalitsustele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles