Linnavõim soovib suveks kaks uut mängukohta luua

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsusel on plaanis järve ääres asuvale väljakule lisaks rajada mänguplats Paala järve äärde ja Valuoja orgu.
Linnavalitsusel on plaanis järve ääres asuvale väljakule lisaks rajada mänguplats Paala järve äärde ja Valuoja orgu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui linnavalitsusel õnnestub vajaminev raha leida, võib Viljandi tuleval suvel kahe lastele lusti pakkuva mänguväljaku võrra rikkamaks saada.

Viljandi meer Loit Kivistik kirjutas esmaspäeval ilmunud linnalehes, et Viljandi järve ääres valminud mänguväljakule lisaks rajatakse tänavu eri eas lastele mängukoht Paala järve äärde ja Valuoja orgu.

Parajasti puhkusel viibiva Kivistiku asemel plaanist lähemalt rääkinud abilinnapea Rein Triisa ütles, et käsil on selleks vajamineva summa otsimine.

«Raha veel ei ole,» võttis Triisa lühidalt kokku. Ta lisas aga, et kõik dokumendid on ette valmistatud ning kui linnavalitsusel õnnestub raha leida, on võimalik hange kiiresti välja kuulutada. Millistest katteallikatest summa tulla võib, seda ei soovinud abilinnapea öelda.

Rein Triisa selgitust mööda on lootust, et inimesed saavad juba eeloleval suvel uutest väljakutest rõõmu tunda. Esialgu plaaniti mängukohtadega ühele poole saada 1. juuliks, kuid tõenäoliselt lükkub nende valmimine mõnevõrra edasi. Abilinnapea hinnangul kulub hanke väljakuulutamisest mänguväljakute valmimiseni umbes viis kuud.

«Kui peaks juhtuma, et väljakute valmimine lükkub näiteks septembri algusesse, peame muidugi järele mõtlema, kas neil sel aastal on üldse mõtet või mitte,» tõdes Rein Triisa.
Küsimusele, kas rajatavad mänguväljakud on Viljandi järve ääres asuva sarnased, vastas Triisa, et väiksematele lastele mõeldud atraktsioonide poolest on sarnasused üsna suured, kuid on ka erinevusi.

«Suurematele lastele on uutel platsidel ette nähtud parkuurid,» rääkis ta. «Selliseid Viljandis praegu veel ei ole.»

Möödunud aastal lastekaitsepäeval, 1. juunil rongkäigu ja etendusega avatud laste mänguväljak osutus väga populaarseks ning sai lastelt ja nende vanematelt hulga kiidusõnu. See oli viimase kümne aasta jooksul ka esimene uus mänguväljak Viljandis.

2200 ruutmeetri suurune väljak läks linnale maksma 125 500 eurot, millest 100 000 kulus atraktsioonide ostmisele. Mänguväljaku atraktsioonid komplekteerinud ja paigaldanud osaühingu Fixman Eesti juhatuse liige Priit Aigro kinnitas väljaku avamisel, et need tooted on turu kõige ohutumad ja kvaliteetsemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles