Tänavate parandamiseks ei jätku raha

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Löökaukude parandamine Leola tänaval.
Löökaukude parandamine Leola tänaval. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kevad mõjub laastavalt teedele ja tänavatele ning iga autojuht teab, et just praegu tekib asfaldisse auke sama kiiresti kui sügisese vihmaga metsa seeni.

Suur lagunemisaeg on alles ees, kuid mõni nädal tagasi nentis Viljandi abilinnapea Rein Triisa, et tänavu on linnatänavad tõenäoliselt selle sajandi kõige närusemas seisus.

Põhjus selleks on lihtne: remondiraha nappus. Triisa tõi näite. Kui 2008. aastal sai linn riigilt tänavate lappimiseks ligi 500 000 eurot, siis sealt edasi on abi saadud 130 000 — 180 000 eurot aastas. Sellise rahaga töid tehes lagunevad tänavad aga kiiremini, kui neid lappida jõutakse.

Enam kui kuu aega tagasi pani linnavalitsus kirja need tänavalõigud, mida sel suvel pinnata tuleks. Samas tunnistas Triisa, et kevade jooksul tuleb kõik tänavad üle vaadata ja võib-olla tuleb nimekirjas teha muudatusi, sest mõni tänavalõik laguneb ülikähku.

«Sakala» kutsub Viljandis nii autoga kui jalgsi liikuvaid inimesi üles edastama teateid tänavalõikude kohta, mis on talvega kõige rohkem lagunenud ja vajaksid esimeses järjekorras lappimist või pindamist. Ehk aitavad lugejate pakkumised linnavalitsuse liikmetel otsustada, kuhu töömehed esimeses järjekorras saata.

Oma pakkumise võib jätta artikli kommentaariumisse või saata Sakala vihjemeilile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles