Matk viib «Sakala» teele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maarja Möldre

Homme kell 10 algab Vanaõuelt traditsiooniline «Sakala» tee matk, mis viib osalejad Carl Robert Jakobsoni kodukohta Kurgjale.

Umbes 12 kilomeetri pikkuse teekonna võivad huvilised läbida jalgsi või heade lumeolude korral suuskadega.

Retke juhendavad kogenud matkajuhid. Maltssaare puhkekohas ja Saeveski metsaonni juures võivad teelised teha pausi, kinnitada lõkke ääres keha ja teha tutvust metsa kõrvalkasutusega.

Kurgjal saab tutvuda talumuuseumiga ja valmistada rahvusmustriga paela. Üheskoos käiakse Jakobsonide perekonnakalmistul.

Muuseumi veskis räägib Hendrik Relve teemal «Carl Robert Jakobson ja loodus» ning muusikalisi vahepalu esitab Jaak Tuksam.

Viljandist viiakse huvilised bussiga Vanaõuele ja tuuakse õhtul ka tagasi, väljasõit on Vabaduse platsilt kell 9.20. Bussisõiduks palutakse ennast kirja panna aadressil www.looduskeskus.ee.

Autodega tulijad saavad oma sõidukid jätta Vanaõue puhkekeskuse parklasse ning pärast matka tuuakse nad väikese tasu eest bussiga Kurgjalt Vanaõuele tagasi.

Matka korraldavad riigimetsa majandamise keskuse loodushoiuosakond ja Carl Robert Jakobsoni talumuuseum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles