Politseinikku kahtlustatakse mitmes kuritegelikus teos

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei- ja piirivalveameti Lõuna sisekontrollitalituse töötajad pidasid esmaspäeval kinni Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse politseiametniku.

Lõuna prefektuuri endist politseiametnikku kahtlustatakse ametialase informatsiooni edastamise eest altkäemaksu võtmises ning selles, et osa ebaseaduslikult edastatud informatsiooni oli liikluspolitseinik kogunud sama talituse kolleege varjatult jälgides.

Lõuna prefekt Tarmo Kohv ütles, et see juhtum seab kollektiivi silmitsi karmi tõdemusega: kolleeg, keda nad olid pidanud usaldusväärseks, töötas teadlikult õigusrikkujate kasuks, olles pööranud selja oma kaaslastele.

«Ühelt poolt on mul väga hea meel, et sisekontroll on tõhusalt tööd teinud. Teisalt on mul ääretult kahju, et meie seas leidus töötaja, keda kahtlustatakse kuriteo toimepanemises,» rääkis Kohv. «Tema tegevuse tõttu on taas kaalule pandud Lõuna prefektuuri töötajate usaldusväärsus ja mundri au.»

Politseiametnik on esitanud lahkumisavalduse ning see on rahuldatud.

Kõnealuses kriminaalasjas on üle kuulatud kolm eraisikut: üht kahtlustatakse altkäemaksu andmises, teist altkäemaksu andmise vahendamises ning kolmandat eraviisilisele jälitustegevusele õhutamises. Neist keegi pole varem kriminaalkorras karistatud.

Tutvudes kohtueelses menetluses kogutud materjalidega, ei pidanud prokuratuur vajalikuks esitada kohtule taotlust kahtlustatavad vahistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles