Neiu naudib pottsepatööd

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarit Suigusaar ehitas oma maamajja pliidi, kuid külmade saabudes jäi soemüüri ladumine pooleli. Töö saab jätkuda kevadel.
Maarit Suigusaar ehitas oma maamajja pliidi, kuid külmade saabudes jäi soemüüri ladumine pooleli. Töö saab jätkuda kevadel. Foto: Erakogu

Täispikkuses artikkel ilmus
3. märtsi «Sakalas»


Paarikümneaastane Maarit Suigusaar haaras mullu aprillis kellu kätte ja läks Viljandi ühendatud kutsekeskkooli ühekuusele pottsepa algkursusele. Nüüdseks on ta maamajja ehitanud pliidi, soemüür on veel pooleli.

«Külm tuli peale. Ootan sooja ilma, et saaks edasi ehitada,» ütles Suigusaar.
Ta läks koolitusele, sest pere ehitab maale maja, kuhu on tarvis küttekoldeid. Soodsam ja kasulikum on need ise ehitada.

«Veel on vaja üht ahju, kaminahju ja soemüüri,» loetles Maarit Suigusaar.

Tema sõnul ei suuda inimesed uskuda, et ta on pottsepakursused läbinud. «Nad mõtlevad, et nii noor tüdruk, nagunii luiskab. Aga kui näitan pilte, leiavad, et väga lahe,» lausus ta.

Viljandi ühendatud kutsekeskkooli täiskasvanute koolitusosakonna juht Kadri London nentis, et kuna tänapäeval pole enam rangelt meeste- ja naistetöid, on ka pottsepatöö õppijaid igasuguseid. «Kursustel osalevad naised ja mehed, vanad ja noored, töötajad ja töötud.»

Veebruari lõpul sai kutsekeskkoolis tunnistuse järjekordne rühm mõnenädalase pottsepa täienduskoolituse läbinuid. Londoni jutu järgi on Viljandimaal täiskasvanute seas pottsepa algkursuse vastu veidike suurem huvi kui sama eriala täienduskoolituse osas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles