Meedikud avaldavad õpetajatele toetust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki Viljandi arstid ja õed õpetajate streigile tööseisakuga kaasa ei aita, toetavad nad pedagooge moraalselt.

Viljandi arstide liit ja tervishoiutöötajate kutseliit toetavad nõudmist tõsta õpetajate töötasu alammäärasid 20 protsenti ja viia need 2014. aastaks Eesti keskmise töötasu tasemele. Samuti leiavad meedikud, et lasteaiaõpetajatele tuleks kehtestada teiste õpetajatega võrdne töötasu alammäär ja puhkuse kestus.

Tervishoiutöötajate arvates tuleks õpetajate töötasu tõsta nii käesoleval aastal kui edaspidi, et noortel õpetajatel oleks motivatsiooni kooli tööle minna.

«Meie lapsed vajavad head haridust ja õpetajad väärivad paremat töötasu,» sedastas tervishoiutöötajate liidu usaldusisik Maire Borgmann. Tema sõnul mõistavad tervishoiutöötajad hästi õpetajate probleemi, mis on seotud suure koormuse ja palgaga, mis tööle ei vasta.

Borgmanni hinnangul pole küsimus ainult õpetajate töötasus, vaid palgasuhted on üldse paigast ära.

«On häbiväärne, et paljudele kõrgharidusega spetsialistidele ei maksta isegi keskmist palka,» leidis ta. «Väikese Eesti rikkus on haritud inimesed ja haridus peab saama riigi prioriteediks ka tegudes, mitte ainult sõnades.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles