«Sakala» võidutses arvamuslugudega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Sakala» ajakirjanikud Gert Kiiler (vasakul) ja Hans Väre said preemia kätte läinud reede õhtul Tallinnas Õpetajate majas peetud pressipeol.
«Sakala» ajakirjanikud Gert Kiiler (vasakul) ja Hans Väre said preemia kätte läinud reede õhtul Tallinnas Õpetajate majas peetud pressipeol. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eelmise aasta pressipreemiate jagamisel oli «Sakala» edukas maakonnalehe arvamusloo kategoorias. Võidu jagasid omavahel peatoimetaja Hans Väre ja tarbijatoimetaja Gert Kiiler.

Preemia läks jagamisele Hans Väre artikli «Tuleviku teine Eesti — lollidemaa» ja Gert Kiileri samal teemal kirjutatud loo «Kuidas päästa vaimset teist Eestit» vahel. Arvamuslood ilmusid nädalase vahega ühel ja samal teemal, moodustades pressipreemia žürii meelest terviku.

«Need lood oleksid konkurentsis olnud ka eraldi võttes, kuid koos moodustasid terviku, mis vaatasid ühte teemat, vaimset lumpenistumist,» selgitas maakonnalehtede lugusid hinnanud žürii esimees, ajalehtede liidu tegevjuht Mart Raudsaar.

Võitjaks hinnatud töid analüüsides leidis aastaid Tartu ülikoolis tulevaste ajakirjanike õppejõuna töötanud Raudsaar, et arvamusartiklite autorid laskuvad kirjutades tihti äärmustesse. «On kas väga palju arvamust või väga palju faktoloogiat,» täpsustas ta.

Tema seletust mööda peab arvamusartiklis olema selge arvamus, et lugeja ei peaks pead murdma, mida autor on öelda tahtnud, samas peab see olema argumenteeritud.

«Need kaks artiklit vaatasid ühte teemat kahest vaatevinklist, neis leidus vastaspoole seisukohti ja nad olid kirjutatud nauditaval viisil,» lisas Raudsaar. «Lugudes olid põhitees, argumendid, selged näited ja jõuline lõpp.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles