Raamatukogu sisustab streigipäeval laste aega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Volmer
Vilja Volmer Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme, kui õpetajad streigivad, saavad lapsed Viljandi linnaraamatukogus pidu pidada. Linnaraamatukogu huvijuhi Vilja Volmeri sõnul oodatakse lapsi kell 11 ning pidu lõpeb kella 16 paiku.

Streigipidu algab multifilmi «Lotte ja kuukivi saladus» vaatamisega. Lastepeolt ei puudu ka meisterdamis- ja joonistamisnurk.

«Meisterdame mullitajaid, saab kaasa oma käejälje ning kavas on veel teisi põnevaid nokitsemisi,» rääkis Volmer. «Joonistustest paneme kohe üles näituse.»

Samuti saavad lapsed mängida hoogsaid jooksumänge. Samal ajal on võimalik mängida ka üksi või paaris, sest avatud on omaette mänguplatsid: keks, pudelikeegel ja spiooni-takistusrada.

«Raamatukogus on avatud jututelgid, kus saab kuulata muinas- ja õudusjutte,» lisas huvijuht.

Kell 13.30 esineb Toomas Oks lõõtspillipaladega ning kell 15.30 alustab Piret Päär muinasjuttudevestmist.

Vilja Volmer täpsustas, et raamatukogu ei ole siiski mõeldud lapsehoiuteenuseks. «Kui vanem teab, et ta laps ei saa nii kaua või üldse mitte hoolitsuseta hakkama,  peab ta koos lapsega peost osa võtma,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles